WHO WANTS TO BE A BRAQUER!?

Het is weer zover! De audities gaan weer van start! Het langverwachte nieuwe seizoen van ‘Who wants to be a Braquer?’ stond weer voor de deur en na lovende kritieken van het vorige seizoen zat de jury ook dit jaar niet verlegen om deelnemers. 7 Oktober jongstleden om 19:57 stipt werden de deuren geopend en de rij wachtende kandidaten verwelkomd op het strijdtoneel. Na het informele kennismaken onder het genot van Mannenliefde, Gifvrije proefglaasjes, crackers met toast en aanstaande klooiengenerators ging de eerste proef beginnen.

“Wie beklimt als eerste de zetel?” De jury keek vol verwondering richting een vijftiental nerveuze adolescenten, de lucht hing vol feromonen en de geur van BBQ chips, nog geen oogwenk later stond de eerste kandidaat dan op. “Ah dat zal hem worden dan!” Klonk vanuit de krochten van de zaal. Met een dozijn ‘Knalbufissa’ verhalen was dan de toon gezet, er was nog veel werk aan de winkel. De desbetreffende Heeren namen hun protegées bij de hand en vertrokken richting huifkar, de kandidaten nog onwetend dat hier de volgende proef op hen zou wachten.

Een van de meest zware beproevingen voor menig beschonken man, waar zelfs programmalegendes als Niekoop, Luc en Aad niet altijd een perfecte prestatie hebben geleverd; Het onder invloed van- uitblinken in de kunsten van retorica, eloquentie, charme en soepelheid in de hoop een dame het hof te maken. Een huifkarlading vrouwelijk schoon zou als proefkonijnen dienen zodat ook op dit vlak, de kandidaten zich konden bewijzen. Waar de één driftig wegdialoogde, koos de ander eieren voor zijn geld en liet hij zich maar gebruiken als barbiepop ter vermaak van het zojuist genoemde schoon. Achterin de huifkar werd van de huifkar af gezeken aandachtig gekeken naar dit schouwspel en stilletjes overlegt onder de Heeren.

Of dit allemaal nog niet genoeg inzichten had geboden was het dan alweer tijd voor de laatste proef van de eerste voorrondes, de Missverkiezing! De ene vereniging is de andere niet en daarom kregen de dames mannen, in tegenstelling tot de dames op de plank, de kans zich nog even op te dossen voor het spektakel begon. 352 jurken, tuniekjes(?), hempjes, rokjes, bustehouders en haarbandjes later kon het spektakel dan beginnen! Alles werd uit de kast getrokken om de jury te overtuigen van haar gelijk. Een korte samenvatting uit de notities van de jury: “[…] staat te schuren tegen een praktisch schuimbekkend persoon van hetzelfde geslacht terwijl 5 vrouwen staan te filmen. Raar.” “[..] heeft een microfoon weten te bemachtigen en heeft een tiental ouderejaars op hun knieën gekregen om een adtje ter ere van zijn aanwezigheid te doen. Baasje.” “[…] gaat helemaal op in de rol van miss en heeft zojuist 3 telefoons, 6 pakjes peuken, 24 sleutels en een zwangerschapstest verzamelt in zijn topje. Bijzonder.”

Rond een uur of 06:00 kon de selectie der selecties beëindigd worden en de balansen worden opgemaakt. 18 Oktober zal ook aan u de uitslag bekend worden gemaakt! Houdt uw klauwen in de gaten voor een fles Champagne! Wij zien u bij de tweede ronde van… “WHO WANTS TO BE A BRAQUER!?”

“Ja, dat is dus mijn achterneef…”