Tweede Borrel

Menigmaal spreekt een oud-lid een Braquer aan over hoe het toch komt dat eerstejaars zo’n ‘luxepaarden’ zijn geworden, hoezo een afgebladderde manege niet meer voldoet en dat het vrûger toch echt een eer was om bij een dispuut te mogen komen borrelen. Met gladgestreken gezichten vertelt men dan dat de concurrentie is verhard en de instroom is opgedroogd. Stiekem weet men echter wel beter: soms trakteert Braque zich op een klein snoepreisje, een toevluchtje, een minime sabbatical zo u wilt, weg van het kleurloze Tilburg. Want wanneer sjaars gekapt zijn met reageren op WhatsApp en Donar een niet-bestaande vete aanhaalt betekent dat dat het einde van de intro-periode in zicht komt. En dat betekent dat het weer tijd is voor de tweede borrel! 


Het zweet stond alweer op Floyd z’n neusje terwijl de eerste sjaars binnendruppelen bij stam café Slagroom. Als altijd wordt men warm welkom geheten door het goedbetaalde personeel dat ons bij naam en toenaam kent en worden per direct bakken op tafel gesmeten met een keurige schuimlaag die nog uren blijft staan. De partybus werd aangedaan en het bleek dat de Assessor zijn zaakjes zo goed op orde had dat er précies genoeg plekken waren. Ouders die denken dat er bij Braque geen aandacht is voor cultuur mogen dat weleens heroverwegen: het jaarlijkse educatieve tripje ging dit jaar wederom richting een kasteel. Een delegatie oud-leden maakte daar al hun opwachting en nam het gespuis eens goed onder de loep. De delicatessen werden over tafel gesmeten met dezelfde achteloosheid dat Zaag de BL wegklikt en LAB vond uit wat Braque al enige tijd wist: er is een eigenaardige correlatie tussen het hebben van de letter ‘Q’ in je naam en een lastig ventje zijn. De LAB-Praeses bracht met een geüpdatet vocabulaire dezelfde lessen onder de aandacht die hij zoveel jaar geleden in zijn studententijd had opgedaan: als je alles uit je studententijd wilt halen zit je hier op de goede plek. Er werden ongeveer evenveel flessen vino soldaat gemaakt als op de TOCK en voor men het wist konden er alweer handen worden geschud.  

Eenmaal terug in Tilburg stond een volgende verrassing te wachten. Diede had een snelcursus ‘tappen op de KB’ gekregen en de dames in het rood zorgden er nu voor dat de Heeren rode oortjes kregen; de nachtjaponnetjes waren uit de kast getrokken. Een zucht van opluchting kwam uit menig klooi die zich met angst en beven afvroeg wat Braque zou doen in navolging van het vorige verkleedfeestje met het thema ‘genderbender’. Hemden werden losgeknoopt en badjassen werden omgeslagen alvorens Axsel zijn discohitjes uit de boxen pompte. Voor men het wist had de alcohol zijn werk gedaan en bleek het een hele kleine stap om een van de kamertjes op de KB op te zoeken omdat je toch al je pyjama aan had. Het koolzuurkraantje werd dichtgedraaid en Bram kon eindelijk zijn ogen dichtdoen na alle geluidsoverlast. 

Wie zet Q nou weer naast eerstejaars?’