Update der Ledenbestand

Dat Braque niet vies is van een competitief spelletje wisten de aspirant-leden al toen ze eerder in het traject klooi-o-poly presenteerden en op hun beurt kennismaakten met de naamgenoot van onze Carnavalsvereniging. Ook spelshows passeerden al eerder de revue: De Slimste Braquer en SmartkidZ wisten al menig lid te intrigeren. Men besloot het echter naar een hoger niveau te tillen door een meerdaags ‘Wie Is De Mol’ te introduceren en zo ging men weer een gezellig weekend tegemoet. 

Er werd afgetrapt met de gele molratten en werden oud-Braqueriaanse spelletjes van stal gehaald. Conserva zette haar beste beentje voor om de banden met Braque weer aan te halen door Jamilla thuis te laten en men zou het zowaar gezellig kunnen noemen. De MOL stelde enkele leden ervan op de hoogte dat het haar van Moes niet goed zat en dat daar toch wel dit weekend naar moest worden gekeken. Ook besloot hij snel aan Linda de Mol  Stijn Frenken toegang te geven tot een groepsapp waar werd gesproken over varkens met snel vermenigvuldigende kwaadaardige cellen en pikte hij de sjaal van Djarniloef. Zaza vond het zo’n teleurstelling dat Melissa zijn naam niet meer wist geen enkele interesse toonde dat hij maar besloot vroeg naar huis te gaan. Dat hield de reïncarnatie van Baldo echter niet tegen om zijn SOA’s uit te sproeien over een onschuldig geelhemdje totdat de kroegbaas zijn flessen ontstopper telde en besloot de tent dicht te gooien. 

De volgende dag organiseerde de klooien een Bed-and-Braquefest op de KB en als je je ogen goed dichtkneep leek het alsof carnaval al was begonnen. De ondermijner van het weekend was eerder wakker dan de rest en zette ’s ochtends vroeg snel de wekker van Floyd uit, stal de kaas uit de koeling en gapte de trui van Koek uit zijn varkenshok. Het dispuut besloot het verder landinwaarts op te zoeken met de storm in aantocht en de Baker-bak van Big-Four van de Goor spoedde zich de bergen in. In een etablissement waar de bediening de sexappeal heeft van de nieuwste lichting van Perplex werd een smakelijke hap gegeten alvorens tot de vroege ochtend spelletjes werden gespeeld. Moes bleek zo blind als een mol toen hij zijn spulletjes wilde pakken maar gelukkig was men niet vergeten om de Odeur du Weekend mee te nemen. De knie van Josje werd nog verder gemolesteerd en evenals het vertrouwen van het dispuut in de klooien en men besloot er maar eens een nachtje rustig over te gaan slapen. 

Van de camera waarmee de boeven leuke foto’s hadden gemaakt bleek opeens het een en ander verwijderd en Zaza had zelfs geen back-up meer staan op zijn laptop. Daarnaast bleek de vegaburger van Kauf plots verdwenen en had iemand een theelepel bijzonder pittige Olle in de soep laten vallen: ook op zaterdag was het voor het dispuut nog steeds een raadsel wie de boel aan het ondermijnen was. Men besloot de klooien daarom maar eens goed op speurtocht te laten gaan en tegelijkertijd diende de eerste afvaller zich aan: Luuk van der Pas besloot zich naar de andere kant van de wereld te gaan graven en nam middels een inmiddels traditioneel laatste woord afscheid van de club. Meul en Kwak liepen er rood van aan. Na een spannende eliminatieronde waarbij dhr. Molenaar zijn ogen niet kon openhouden werd duidelijk dat de frisse berglucht de klooien goed had gedaan en men zette zijn beste knietje voor. 

Uiteindelijk werd de mol ontmaskerd en hebben ergens in de nacht van vrijdag op zondag na veel gejammer, gestamel en gestotter, gepaard met doorzettingsvermogen, volharding en inzet, Thomas van der Hee, Loek Maas, Jeroen Goossens en Marc de Bruin hun trui in ontvangst mogen nemen. Maak er een prachtige tijd van! 

“Etterbak!”

Lichting 2020!