Nieuwjaarsborrel 2020!

Tegenwoordig lijkt het zo te zijn dat in elk willekeurig debat of discussie argumenten van de tegenstander in twijfel getrokken kunnen worden door deze simpelweg als onwaar af te doen. Recente voorbeelden hiervan zijn klimaatwetenschappers die wetenschappelijk onderbouwde stellingen presenteren, maar weggezet worden als klimaatleugenaars. Een ander voorbeeld zijn rechters die in het hoekje ‘marionetten van onze regering’ geduwd worden. Elk argument kan worden weerlegd met de onverschillige opmerking dat alternatieve feiten het tegendeel bewijzen. Voor u denkt dat dhr. Bregman als gastcolumnist uitgenodigd is op deze website wil Dispuut Braque u er graag op wijzen dat dit fenomeen ook ons raakt en dat zelfs de datum van de Nieuwjaarsborrel in twijfel getrokken kan worden. 

Sinds jaar en dag staat de derde zaterdag van januari in de Heldiale agenda rood omcirkelt. De Praeses reserveert voor deze gelegenheid een zaaltje en laat wat snacks en een boel bier aanrukken. Na een avondje nieuwjaarswensen uitwisselen staat één ding vast: De volgende nieuwjaarsborrel wordt gehouden op de derde zaterdag van januari het jaar erop. 

Echter blijkt dat gemiddeld succesvolle horecaondernemers dit gegeven af trachten te doen als fake nieuws. Een reservering blijkt niets waard als de waard zelf een feestje wil organiseren. Koekenbakker! De heren en dames van Sociëteit de Harmonie bleken ons gelukkig wél met open armen te willen ontvangen en dus toog het collectief de 18e richting de Stationsstraat! 

Dat communicatie ‘een dingetje’ is binnen het huidige bestuur kwam gedurende de borrel ruimschoots aan bod. Het clubje klooien dat nog over is, had zich verzameld op de Korte Heuvel en D’n AB from the THD kreeg een lesje brief posten in excel en ook de Praeses had het zwaar te verduren. Echter nadat Prins Knet d’n Irste Kwakzoon d’n Derde kennis had laten maken met zijn golden triangle  shower en de LAB Quaestor met de noorderzon vertrokken was toen de rekening werd gepresenteerd, trok het collectief zich terug in de nacht en stond één ding vast: De derde zaterdag van 2021 doen we het weer eens dunnetjes over! 

Maarten dit voelt niet goed!