Sinterklaasje dankuwel!

Daar is ie weer hoor! 48 dagen na zijn laatste bezoek aan Nederland vond Sinterklaas het alweer tijd worden om neer te strijken in Nederland. Vele Helden volgden het voorbeeld van Sinterklaas en kwamen van heinde en verre naar Tilburg afgereisd om bij deze traditie aanwezig te zijn. De Goedheiligman nam gelukkig ook zijn pieten mee, wat in eerste instantie leidde tot veel angstige blije gezichten. Nadat iedereen de welkomstdrankjes van de Sint en zijn Pieten had weggespoeld met water opgedronken, kon de avond echt gaan beginnen. 

De gedichten, cadeaus en goudgele rakkers volgden elkaar in hoog tempo op en er heerste al gauw een feestelijke stemming in La Bar. Tijdens het uitpakken van de presentjes, hadden de Sint en zijn Pieten weer eens moeite om de juiste woorden te vinden. Hierdoor zagen zij een grote mogelijkheid in vlammen opgaan op de grond liggen. Dhr. Verhaar waande zich vervolgens weer voor op voorgaande pakjesavond en menig Braquer raakte verzeild in een toneelstuk waar Shakespeare jaloers op zou zijn geweest. Na vier stemrondes won Dhr. Van de Pol de prijs voor het beste gedicht, waardoor Praeses Nijmeijer genoegen moest nemen met een tweede plaats. Toen de volgende dag begon, was het volgens het Heldiale collectief tijd om de avond wat sportiever te maken; de Klassieker stond namelijk op het programma. 

De totovoorspellingen vlogen voorbij en het dispuut keek ernaar uit om een sportevenement ter grootte van de Superbowl te aanschouwen. Praeses Nijmeijer zon na zijn tweede plek op wraak en zette zijn hele inboedel op het spel om zich uiteindelijk toch een winnende trainer te kunnen noemen. Ondanks de duidelijke coaching van respectievelijk Stijn ‘Guardiola’ Frenken en Thomas ‘Mourinho’ Meulenbroek werden Zaza en Josje met de neuzen de verkeerde kant op gezet en zo de verliezers van de avond. Kirk kroonde zich tegen alle verwachtingen tot de winnaar van de avond en sleepte daarmee een Gouden pollepel binnen. Nadat bij Dhr. Janssen de biertjes zo zwaar vielen dat het hem moeite kostte om ze nog vast te houden, was het voor het dispuut in ieder geval duidelijk dat de kratten bier goed waren benut. De Helden bleven wakker totdat de laatste kroeg van Tilburg sloot, waarna het tijd werd om te dromen over een volgend bezoek van de Goedheiligman.

“Is ie hem nou aan het baffen?”