The unstoppable force paradox

Een stroom van borrels geregeld door onze Heldiale Assessor ‘zodat alle gaatjes gevuld zijn’ Daan Dingemans zorgde voor een ware aanslag op eenieders levers, nieren en algemene gesteldheid. Dit bleek echter allemaal in het niets te vallen bij de borrel die ons te wachten stond bij Roy Donders’ eigen stamkroeg Bet Kolen. Wat Heldiaal Heerendispuut Braque daar deed, we verdwaald waren of dat alle andere kroegen gesloten waren vraagt u? Nee, damesdispuut Balagan (!) had ons benaderd om te borrelen. Een borrel waar men de volgende dag niets meer van zou kunnen/willen herinneren, een borrel die ons hele Paasweekend nog zou na galmen, een borrel die zijn gelijke nog niet kende. Zoals u weet zijn wij nu niet de meest moeilijke en als ware heren zouden we dan ook met een grote delegatie afreizen naar Bet Kolen. En zoals ze zelf zeggen: Café en partycentrum Bet Kolen, een begrip in Tilburg, een zeer bijzondere horeca gelegenheid. Inderdaad, zoals de gasten van ‘Down met Johnny’ ook bijzonder zijn en zoals er bij ‘Knoop in je zakdoek‘ ook alleen maar hele speciale jongens en meisjes rond springen. We dwalen af…

We schrijven donderdag 17 april. Het was een regenachtige avond en de dames van Balagan hadden voor ons een warTower/Bowser/Shower of Nauwer/Power/Rauwer bedacht zodat we met een meer dan schappelijk promillage de stad onveilig konden maken. Omdat we de stad wel wilden halen en niet in Hilvarenbeek wilden verdwalen werd er besloten dat we dit onwaarschijnlijke schit-te-ren-de concept lieten varen en verruilden voor wat mildere pubgames. Dat men bij Bet normaal gesproken alleen maar doorgewinterde huispakkendragers ontving, bleek uit de bloemenvazen met bier die ons werden voorgeschoteld. Dat de  Döner-Pubgames geen succes bleken werd duidelijk toen iedereen na een uurtje spelen het wel mooi vond geweest. Na een speech, een mijlpaal en vele liederen verder kon er weer geïntegreerd worden. Uiteindelijk komt aan alles een eind dus ook aan de excursie naar Broekhoven.  Op naar de stad dus!

Aangekomen in de Polly Maggoo werd er tot ieders plezier werd er niet gepot maar werd er achteraf een stukje plastic door het pinapparaat gehaald zodat een nog grotere kater die ochtend erop uit bleef. Behalve voor de heldiale Quaestor die alleen al begon te hyperventileren bij het denken aan de rekening.  Alsof men in de lucht al rook dat het bijna Pasen was, werd de periode van vasten en bezinning (lees: alle morele waarden) compleet overboord gegooid. Een borrel die men niet gauw zal vergeten was het resultaat. Dat er geen foto’s zijn is misschien een gemis voor u als lezer maar een geruststelling en een zorg minder  voor ons.

“In het echt zijn jullie veel leuker…”