Op de trein!

Ik word niet met grote regelmaat gebruikt, ik ben in donkerte gehuld voor het grootste deel van het jaar en als ik gebruikt word staan er allerlei ongezonde, opmerkelijke en ongure dingen te gebeuren. Wie of wat ben ik? Het verstand van het monster van de Nijverstraat? Het geslachtsdeel van de Framboos? Of toch de porno collectie van Utrechts’ eigen Clooney? Neen beste lezer, het betreft hier de  beschrijving van het rokkostuum.

Dit mooie stukje kledij mocht namelijk weer uit de kast getrokken worden voor het Bal Masqué, alwaar dispuut Braque zich wederom van haar beste kant zou laten zien. Er werd gehoopt op een mooie avond, en hoe kan het nou minder dan dat worden, ze hebben immers een whisky sigaren rosébar!

Echter lopen we al op de zaken vooruit. Voor we het Bal Masqué zouden verblijden met onze aanwezigheid, zouden we de dames van Papillon treffen bij huiskamer ’t Vaticaan. Het is niet de eerste borrel met de dames van het roeiende gezellige clubje, echter kon dat tradities niet drukken en werden er natuurlijk cadeaus, liederen en speeches gewisseld. Een natte penetrante verse hamer van een aantal jaar geleden liet ons prettige herinneringen ophalen. Niet geheel ongegrond zou later blijken, de borrel was geslaagd en het ensemble besloot zich een enkele honderden meters verder bij het gemaskerde grut te voegen.

De trein vertrekt! Inzittenden: Kay ‘De basta expres is een doodrijder’ van der Zwan, Hidde ‘haastige spoed is een hand vol bloed’ Mattheeuwse en Mark ‘hoe ging dat ene spreekwoord ook alweer?’ Duijker. Verder niet bijzonder interessant, enfin, we zijn gearriveerd. Al snel blijkt dat de interpretatie van de term ‘masker’, breder is dan de morele horizon ‘’haha’-schaal’ van Wesdijk. Gelukkig staat T.H.D. Braque er weer piekfijn op, reden voor een plaatje. Makkelijker gezegd dan gedaan. De trein heeft een deels alternatieve route door Frankrijk gemaakt, het arsenaal van danspassen wordt op de proef gesteld, evenals de het doorzettingsvermogen van de kale adonis. Er werd nog wat gefeest, gedronken, gelald en gebrald alvorens huiswaarts te gaan en alvast te balen van de geplande afspraak met de man met de hamer op de middag van 11 april.

“Praesszuuss asszjeblief laaa mee blijjvuuu?!?!”