Hockeytoernooi

Het PasCie Rabobank Hockeytoernooi, ieder jaar toch weer een van de leukere activiteiten op de altijd jolige Plato-kalender. Tenminste, dat was het top op heden. Wordt het dit jaar weer mooie editie? Zal Jochempie nog aan de beademing moeten? Komt La Fuente de zaal weer leeg draaien? We gaan het snel zien…

De dag begon in ieder geval goed. Om half 11 ‘s ochtends werd er verzameld bij het Braquehuis huize St. Jorisstraat, wat voor velen immers een tweede woonkamer is geworden. Het traditionele prosecco ontbijt werd weer eer gaan gedaan, ditmaal met de immer vrolijke dames van Furiae! De neveneffecten van de Shower of Power van de avond ervoor zorgde ervoor dat de prosecco er nog niet heel soepeltjes in ging. Gelukkig hadden de dames voor een heel weeshuis aan ontbijt verzorgd, waardoor er in ieder geval een kleine bodem gelegd kon worden. Nadat onze klusjesmannen Toon Tegel, Jan Baksteen, en natuurlijk de baas van het concern Jos the Boss zich even met de dames hadden vermaakt konden we op naar de hockeyvelden! 

Dat de eerste prijs voor team Faque er niet in zat werd al snel duidelijk. De poulefase werd zonder problemen overleefd, maar toen stuitten we op de overslaanbare Ali Baba en de 40 rovers en werden weggespeeld. Ali en zijn mede boeven companen zouden er later ook met de winst vandoor gaan. Gezegd moet ook worden dat team Faque ook enkele basiskrachten mistte en dat onze sterspeler Hidde helaas elke keer op het verkeerde veld stond. Tussen de wedstrijden werd door werd er goed geintegreerd vond dispuut Willy & Max het zoals vanouds gezellig met elkaar! Maar goed, wellicht dat er bij sommige jongens eerst wat meer bier in moet zitten voordat ze loskomen. Op naar de kantine dus! 

In de kantine werd er gezellig verder gedronken en was het vooral wachten op de overheerlijke barbecue. Helaas had notabene onze eigen Jochempie besloten om team Faque als laatste eten te geven om we “te laat” waren. 3 uur en een paar smerige hamburgers later kon de kersjesverse kantine eindelijk omgetoverd worden tot waar feestzaal. Maar helaas, dit feest zou nooit gaan losbarsten. Waar vroeger het hockeytoernooi vooral bekend stond om haar mooie feest naderhand, weten de “prominente” disputen van onze CV tegenwoordig niet hoe snel ze na het eten de biezen moet pakken. Een veel te grote, lege zaal is waar je het tegenwoordig mee moet doen. Wij waren er zoals gewoonlijk wel gewoon bij en maakte met de dames van Furiae ons eigen feestje.

Oeroude kleedkamergrappen werden keurig op de dansvloer uitgevoerd onder leiding van kleuter van der Zwan, onzichtbare gitaren en drumstellen werden tevoorschijn getoverd en er werd vooral veel bier gemorst. Na dat enkele hooligans terugkeerde van het rood-wit-blauwe leger met het heugelijke nieuws dat Beeksma een baan heeft gekregen bij de Doner King konden de flessen sterk tevoorschijn worden gehaald en was ons feestje compleet.

“Jullie zijn alleen maar met elkaar bezig?!”