Swingende zomerborrel

Opschudding binnen het Heldiale Collectief, want zowaar kon Braque zich niet aan een van haar eeuwenoude tradities houden. Dit jaar vond de zomerborrel namelijk een keer niet plaats op de derde zaterdag van juni, doordat het Friese kampioenschap hoe verneuk ik het weekend van zeven Braquers Zeilweekend deze heilige datum in had genomen. Gelukkig is de T.H.D. intussen een progressieve club – kijk namelijk maar eens welke lovende woorden er tegenwoordig vallen over de kledingdracht van DJ Vedorrrr – geworden en werd de borrel gewoon een weekje opgeschoven.

Na een enerverende editie van het Brabantse kampioenschap kannen jatten de Eindejaarscantus reisde het Collectief met de burgerrups af naar Eindhovuh. Aldaar leek de EJC een vervolg te krijgen door de zorgwekkende hoeveelheid cantustafels en live-muzikanten, maar gelukkig bleef dat de uitgedroogde Helden bespaard. Niettemin moest men wel urenlang zien te overleven aan tafels waarop je binnen een minuutje een eitje kon bakken, maar door de aanwezigheid van Floyds dagelijkse nieuwe natte droom werd dat leed een stuk minder erg. Bovendien vlogen de koude witte units en snacks over de tafels met een tempo waar Moes met bewondering naar keek. De wijselijke gesprekken met oud-leden brachten de jonge honden veel bij en de sfeer kwam er heerlijk in. De sfeer was zelfs zo gemoedelijk dat Paddoef aka Mister Moestuin een gesprek voerde met een Labber dat langer duurde dan een handdruk.

Plots verplaatste het spektakel zich van de tafels naar de dansvloer, want aldaar gingen diverse groepen hipsters in de dop met elkaar de dancebattle aan. Vol bewondering keken de Helden naar de imposante moves van achtjarige kinderen die nu al een beter gevoel voor ritme hebben dan Zazoef. Afijn, het maakte de zomerborrel helemaal los en diverse Helden kropen erna dan ook de dansvloer op. Bij de wannabe strandtent bleef het erna ook bijzonder gezellig en werden de laatste waardevolle lessen van LAB aan Braquers meegegeven. Bij het sluiten van Jams & Gems was het voor de Helden ook tijd om het dieptepunt van gentrificatie te verlaten, waarna zoals altijd de handen geschud werden en het collectief terugkeerde naar Tilburg.

“Do you eat vegetarians?”