Doe de Fryslân bop

Weilanden gevuld met koeien, vervelende buschauffeurs en mensen die een vreemde taal spreken. Dit kan maar één ding betekenen, de heren zijn op zeilweekend in Fryslân. Eenmaal aangekomen bij de haven sleepten de heren hun bagage en een kuub Gigjes de boot in alvorens te vertrekken. Nadat kapitein Grind zijn stuurkunsten had getoond besloot stuurfeut Ploert om toch maar het roer over te nemen. Op het water vloeide de Gigs rijkelijk en scheen de zon zo fel dat opnieuw Padde besloot headfirst met kleren aan in het water te springen, ditmaal zónder met zijn hoofd de bodem aan te tikken. Na een overheerlijke vegetarische barbecue waren de zeehelden klaar om de stad twee kroegen onveilig te maken. De avond was gevuld met een pikomlaag, een voor Padde teleurstellende after bij een Friesche meid en een in het water gevallen poging van piraat Heuj om de bestuursboot te enteren.

De volgende ochtend was het collectief al vroeg wakker en na een snel ontbijtje van eerder gebakken burgers gingen zij weer het water op. Wederom werd er veel whisky en nog veel meer Gigjes genuttigd. Al dit zonnen, zwemmen en drinken vergt echter een hoop energie dus de maagjes van de heren begonnen na een paar uur al erg te knorren. Snel stuurde onze stuurman ons naar de dichtstbijzijnde pizzeria om een goede bodem voor de avond te kunnen leggen. Nadat iedereen een vreselijk gore pizza naar binnen had gewerkt, Grind zijn dubbelequatro espresso achter de kiezen had zitten en Moes zijn in Tsjernobyl gevonden ijs op had konden de heren door naar de tweede camping. Hier kwam kapitein Grind tot de realisatie dat een hangmat meenemen niet altijd handig is gezien er in de wijde omgeving geen boom te bekennen was. Net als de vorige avond schoot het gezelschap al snel weer de kroeg binnen waar de verjaardag van Heuj goed werd ingeluid door allround DJ Hielke (bekend van zijn soepele overgang van Abba naar “Defqon Tribute 2023).

De volgende ochtend rolde de heren met een flinke kater uit te tent. Al snel kwamen zij echter tot een schokkende ontdekking, de sleutel van de boot was verdwenen. Men meende zich te herinneren dat Moes deze had meegenomen maar deze had hier, zoals Mark Rutte zou zeggen, geen actieve herinnering aan. Na een paniekerige zoektocht was de sleutel nog steeds niet gevonden dus moesten de heren een andere oplossing vinden. Gelukkig voor hen waren de dames van Nontemba zo vriendelijk om helemaal terug te komen om de boot op sleeptouw te nemen. Op een slakkentembo sputterde het collectief met Nontemba door de Friesche wateren toen werd besloten om een korte zwempauze te nemen om even af te koelen. Hier vond Moes op miraculeuze wijze de sleutel van de boot terug toen niemand keek, waarna Frommel door de grond zakte van schaamte en nooit meer werd gezien. Na een hoop excuses voor de dames vertrok het gezelschap, ditmaal met sleutel, weer naar de haven waarna zij weer terugkeerde naar het mooie Brabant.

“Hé havenlul! Kapitein Iglo!”