Een zeldzaam heuglijk bezoek aan Zuid-Brabant

Braquers die zonder tegenzin naar België trekken? Nee, dit is niet het begin van een slechte mop. Dit is het 21-diner van Pørko. Gezien de reistijd van zeker 40 minuten voelde Braque zich te elitair voor het openbaar vervoer en besloot iedereen per auto af te reizen naar Hoogstraten – een plek waar welvarende Nederlanders fiscaal heil zoeken. En die welvaart was te merken. Na honderden meters niks behalve villa’s tegen te zijn gekomen, doemde het kasteel van Jurgen en Juutje namelijk op.

Men werd door bedienden met champagne onthaald in een tent waarvan zelfs de TOCK bang van wordt en lichting ’22 spontaan het instinct krijgt om met willekeurige palen te gaan hannesen. Het eten werd geserveerd, de speeches werden gegeven, foto’s van Pørko als fietspompbaby werden getoond en de wijn vloeide rijkelijk toen Padde zijn jaloezie op Frommel niet langer kon bedwingen en besloot dat een hersenschudding zoeken op de bodem van het zwembad de beste manier was om overeenkomsten te vinden. Kort daarna was het niet onze in-house DJ Vedor maar niemand minder dan Loek Perenblix die een collab aanging met het zoveelste bewijs dat de Kempsen te veel geld hebben: Troubadour Rop met een P. 

Nog voordat Padde op slippers het centrum onveilig zou maken, werd Brum – hoe kan het ook anders – in bed gelegd door de gastvrouw omdat hij zo diep in het glaasje had gekeken dat hij geen enkel glaasje meer vast kon houden. Eenmaal op stap bleek het een avond van unicums te zijn: Grind heeft getongd – al zij het met een zweefteef studente van LAS – en Ploert werd door Two-Face de kroeg ontzegd toen hij deze vergelijking met hem deelde. Nadat duidelijk werd dat Hoogstraten niet bekendstaat om de beschikbaarheid van döner om drie uur in de nacht, begon het gezelschap aan de trektocht terug.

Zelfs deze expeditie verliep niet onbewogen, want terwijl iedereen zich een weg baande door de wildernis, heeft Oek zijn autosleutels met het meisje van Grind laten verdwijnen in het hoge riet en wist Stift in hetzelfde riet wederom de afdanker van Pørko te strikken. Bij terugkomst voelde Rintje de noodzaak om aan de gastheer te laten zien welke genitale kunstjes hij in petto heeft. Na dit spektakel aangezien te hebben werd het tijd om de bedjes op te zoeken en iets te dicht tegen elkaar aan te kruipen.

“Gezien Pørko’s formaat vraag je je toch af of Jurgen daaraan ten grondslag ligt of dat Judith gewoon een hele grote –“