Sinterklaasje dankjewel

Trek maar dikwijls aan de bel! Onze goedheiligman nam dit jaar nogmaals de moeite om naar ons kleine kikkerlandje af te reizen voor de altijd feestelijke Sinterklaasavond van T.H.D. Braque. De Sint en zijn zwarte pieten werden hartelijk verwelkomd in huize Dingo hetgeen een goed signaal was voor het verdere verloop van de avond. De Sint had dit jaar zelf een aardig jasje uit moeten doen om ook dit jaar weer met een overdaad aan cadeaus, spijs, gedichten en drank voor ons op de proppen te komen. Het leven is al duur genoeg, zo ook voor de Sint.

De sfeer zat er direct al goed in. Er zat weer een hoop zwarte humor in de gedichten waar zelfs Jules Deelder nog een puntje aan kan zuigen. Dhr van Mosselveld had dit jaar zelfs de moeite genomen om het volledige collectief te voorzien van diepzinnige teksten met bijbehorend beeldmateriaal. Echter vond Koek het minder interessant en nam daarom even wat koekietijd om het dispuut even een half uur te kakken te zetten. Nadat Willy zijn haar eindelijk in model had, brak het feest écht los en werd er hier en daar zelfs een dansje gedaan inclusief een muzikale intermezzo van Henk Dissel. Helaas zag feestneus Dingo het hierna allemaal even niet meer zitten en had dringend behoefte aan een kleine opkikker.

Ook dit jaar bleek maar weer dat Sinterklaasavond ook in het teken staat van sport en spel en uiteraard werd alles uit de kast gehaald om het toernooi tot een groot spektakel te maken! Het strijdplan van de Patriots in de Super Bowl was slechts voorspel vergeleken met het volledig uitgedokterde strijdplan van Aad en zijn protégé Koek. Dhr. Achmed en dhr. Duijker  hadden uiteindelijk waar voor hen geld doordat Klooi Dingo is gekroond tot The Ultimate Noseball Master 2015! Dit moest natuurlijk groots gevierd worden en na enkele borrels besloot de Sint dat het tijd was om terug te keren naar het zonnige Spanje.

‘’De koek is ooooop!’’