Borrel AA

We hebben er even op moeten wachten, maar de eerste borrel van tweeduizendvijftien kan weer worden afgestreept. Dinsdag jongstleden was het moment eindelijk aangebroken. De langverwachte borrel met de dames van AA volledig georganiseerd door chef borrels Duijkerman de kandidAAtjes.

Gelukkig zijn ook de kandidAAtjes bekend met het feit dat goed eten belangrijk is. Daarom werd er eerst een flinke maaltijd genuttigd bij café Studio. Nadat de sportattributen uitgedeeld waren en de aioli begon te werken, was het tijd om op onze vehicles te stappen en ons naar de activiteit te begeven.

Midgetgolf stond op het avondprogramma. Met een klein Glow in the Dark tintje. Dat dit spel op het lijf geschreven is van het zwart-witte ensemble bleek wel uit het feit dat het midgetgolf parcour in een recordtijd van 00.08.32 werd doorlopen. Dat is vrijwel net zo snel als dat de consument op dit moment zijn of haar V&D cadeaukaart verzilverd. Nadat het parcour doorlopen was werd het tijd om onze reis te vervolgen naar Groot Café ‘t Vaticaan.

Om het spelelement in de avond te houden kwamen de dames van AA met enkele spelletjes op de proppen. De vooraf ingekochte pingpongballen bleken hun aankoopwaarde meer dan waard en al gauw ontstond er binnen het café een tweedeling. Aan de ene kant de rustige borrelsfeer en aan de andere kant de titanenstrijd waarbij er zeker geen bloed, maar wel veel bier werd gespild. Echter, na een paar uurtjes stond de hele tent fanatiek te ballen en dreigde het volledig uit de hand te lopen. De krakers beukten uit de speakers door gelegenheids-dj Fred en hier en daar werd er zelfs nog een polonaise ingezet. Gelukkig voor ons wist de praeses zich uiteindelijk tóch bij het collectief te voegen, na een kort ziektebed. Weliswaar was hij met het aantal aspirines dat hij tot zich genomen had niet meer dan een schim van zichzelf.

De nacht was echter nog jong en een aardig ensemble wist zich nog richting de lokale Spoorlaan te begeven. Wat aldaar geschiedde, is bij uw schrijver helaas op dit moment nog niet bekend…

”Laat dat balletje maar rollen!”