POEDER, LUL

Braquers tien dagen met Platonen op wintersport lijkt een ideale combinatie om weer een paar keer ‘jullie zijn toch best aardig’ te horen, vele momenten van onderlinge verbazing en voor leuke gangborrels. Een sterke delegatie werd samengesteld met drie zeer ervaren leden om te waken over de mooie sneeuwbergen van Risoul en daarnaast ging Jochempie mee om te klunen snowboarden.

En daar stonden we dan bij d’n stalling. Dort had ditmaal een bus inclusief aanhanger voor ons neergezet. Bovendien had hij de VIP-plaatsen speciaal voor ons vrijgehouden. En dan was er ook nog Mel Gibson bingo! De vreugde was al direct aanwezig, maar het feest kon pas echt losbarsten na het omzagen van enkele bossen en bij de aanblik van de eerste sneeuw de volgende ochtend. De vertrouwde Tilburgse bibliotheek was inmiddels ingeruild om te genieten van mooie pistes, 76 pain du stocks baguettes, hitjes van Aad, spellekes, zonnetje, haantje en natuurlijk après-ski. Waar de gemiddelde lezer alleen benieuwd is naar de nachtelijke escapades van Lil Kleine djekke djerrit, beginnen we eerst met datgeen waar we zelf toch voor gekomen waren: het hele gebied zo snel mogelijk afwerken.

Doordat het voltallige Braque race skiteam was uitgerukt voor een weekje poederhappen, en was uitgerust met een tomtom op snowboard en hyperactieve soundbox konden er in zeven dagen tijd flink wat kilometers afgelegd worden door de Zuid-Franse Alpen. Onder anführung van “Bomber Aad” kon om stipt negen uur kwart over negen kon de eerste skilift opgezocht worden en begonnen worden met afstrepen. Al snel werden we wegwijs en gingen we van; “Dus we gaan omhoog, en dan maar naar beneden?” naar “We moeten daar achterlangs doorsteken en er dan één overslaan zodat we onderaan overdwars kunnen. Ja, bij die tunnel ja.” Binnen no-time was dan ook de eerste gouden plak binnen, werd volgens de meegereisde multimedia systemen de tachtig aangetikt, werden de mooiste pistes bezocht en maakte men kennis met de Franse sleeplift.

Het was dan ook niet gek dat verschillende Platonen wilden proeven aan deze wintersportbeleving. Nadat op dag 1 elke aanwezige berg reeds afgevinkt werd, kon er echt vakantie gevierd worden.  Zo was er bijvoorbeeld de mogelijkheid een ravijn in te duiken verder dan de gebaande paden te kijken, een exclusieve snowboard en skiworkshop aan AA(d) te geven, te loungen in het bos, het winterkwartet tot een winterkwintet om te dopen, en in een dag van Wijchen naar Tilburg te skiën. Het skiteam werd uitgebreid met een Furiaeetje, die het wel zag zitten om zichzelf van wat bergen af te werpen. Daaromtrent werd dan ook gefantaseerd. Helaas werden de intenties van het skiteam dan ook lichtelijk mis geïnterpreteerd, maar werden er ook door haar gelukkig ouderwets kilometers gevreten om bij de recordreeks aanwezig te kunnen zijn.

P1030744_thumb_thumb         P1040180_thumb_thumb

Hoe dan ook, een week skiën staat vanzelfsprekend niet alleen in het teken van skiën. Dagelijks vanaf een uurtje of vier begon het ellebogenwerk was er gratis bier! De rij mocht de pret niet drukken, want de Jedi Yeti opende haar deuren om dorstige Platonen en ander gespuis van drank te voorzien.
De pedaalemmer, goedkoper bier dan bij Plato, de escapades van Gerrit, de structuur op de kamer, de smetvrees en aanwezige schoonmaak, de couscous en peen jullienne met mosterd, ja wij zijn van de AVC, aan één kant verbranden, een Jochempie en de ‘is er nog van een zwarte piste af geneukt?’ maakten het feest compleet. Tot volgend jaar!

 

“Integreren kun je afleren.”