Nieuwjaarsborrel

We schrijven alweer 2016, het jaar is weer voorbij gevlogen en dat betekent maar één ding; de Braque Nieuwjaarsborrel staat weer in het verschiet. Waar onder enkele oud-leden verwarring was ontstaan over de datum, weet u als trouwe lezer dat dit traditioneel de derde zaterdag van januari in beslag neemt. Door het verlies van ‘ons’ Vaticaan werd dit jaar Café Qwibus aangedaan.

Rond de klok van zes had een schappelijke groep van 50 helden en een aantal klooien zich verzameld. Normaal staat de tijd voor 23.00 uur slechts in het teken van de uurkes veuraaf en barst het feestgedruis pas los als Dhr. Van den Maat de bar beklimt of de Chlochard wordt overgenomen. Dit jaar werd er echter vroeg gepiekt. Na de magen gevuld te hebben en de kelen gesmeerd was het natuurlijk tijd voor een woordje. Niemand minder dan de eeuwige praeses tilde de verfijnde kunst van het redevoeren wederom naar een hoger niveau. Daarnaast kon dhr. Frenken namens het dispuut de nieuwjaarswensen over brengen.

DSC09459_thumb          DSC09468_thumb

Zoals ieder jaar mochten ook de zeven nieuwelingen de aandacht trekken om zichzelf voor te stellen ten overstaande van het oudere gevestigde dispuut. Na een georganiseerde chaos waarin er vast wel iets voorgesteld is, kon er sociaal gedaan worden tot de vroege uurtjes. Toen uiteindelijk Luc over de brug kwam en aan dhr. Knoops duidelijk was gemaakt dat Tsjaad geen psuedoniem is kon de deur worden dichtgetrokken.

 

“Wat is jouw shirt wit?!”