BEA

Bij sommigen nog vaag in het geheugen als de goede voornemens waar we elke 31e van december achter komen dat we toch maar weer weinig verbeterd hebben aan ons leven. Bij anderen nog een onbeschreven blad. Het was immers anderhalf jaar geleden maar gelukkig was het op 23 december weer tijd voor een befaamde Braque Elite Avond.

Waar de klooien aan het afdingen waren op de dozen wijn stond de kookploeg de hele dag te cheffen in de Plato keuken om de Heeren een voortreffelijk diner voor te schotelen. Het meestal grauwe en naar bier stinkende Plato café was voor deze avond omgetoverd tot een winterwonderland met in tegenstelling tot de installatie een heuse kerstboom. Tegen het begin van de avond druppelde men langzaam binnen. Nadat Dhr. Neijenhuijs even had gegoogeld hoe ‘die goeie trompetspeler, nee die echt bekende weetjewel?’ ook alweer heette en pretentieuze etiquettelessen die toevallig waren blijven hangen na een bankhang avondje Djort kon men genieten van een heerlijk 4-gangendiner. Met papadums, waterkerssoep, eendenborst en hipster frappuchino ijstaart was er voor ieder, zelfs voor de boer die niet vreet wat ie niet kent, wat wils. Met de buiken nog ronder dan voorheen werd er nog even nagetafeld en kwamen we erachter hoe gezellig Plato wel niet kan zijn zonder al die Platonen.

Na een change of wardrobe van de klooien en een aantal liter glazen vino achter de kiezen vonden we het wel welletjes geweest bij Plato en verplaatsten we het feestje richting de Polly. Hier leerden we dat de klooien slechts twee biertjes uit een tientje halen en op elk liedje een parodie met de tekst ‘Meul, Aad’ kan worden gemaakt. Ergens in de nacht van de dag van kerstavond keerde men richting huis om weer fris aan de kerstdagen te beginnen.

 

Slagroom!