Borrel Papillon

Dat de tosti’s van Café Slagroom gretig aftrek vinden is onder studerend Tilburg een gegeven, dat Slagroom echter meer te bieden heeft dan een geroosterde boterham ham/kaas is bij de gemiddelde student niet bekend. Echter, men weet dat het zwart-witte collectief niet voor zesjes gaat en dus de gemiddelde student niet vertegenwoordigd. Het dispuut weet namelijk dat er meer te halen valt bij de buurman van BP.

T.H.D. Braque is gelukkig de slechtste niet. Het Heldiale keurkorps haalt graag zo nu en dan een clubje tussen het modale studentenvolk bij de plaatselijke sauna uit om te laten zien dat er meer bestaat dan fluitjes kappen voor hoofdprijs in een tent waar Abu op een gemiddelde stapavond niet binnen past. Dit keer waren de dames van Papillon de gelukkigen!

Dispuut Papillon en het collectief houden er tezamen een rijke borreltraditie op na. Zo is er een Springbreak-poster die nog altijd boven het bed van de scriptor domus hangt, staat er nog altijd een fust op 1 van haar leden en zal het gat in de hersenen van Tuba van de meest recente variant waarschijnlijk nooit meer helen. Echter sinds die tijd werd Freek vervangen, klom een teringventje op tot Praeses en wist dhr. Knoops zijn blessures achter zich te laten en weer op de markt te verschijnen. Kortom, het was alweer even terug dat er fatsoenlijk samen geborreld werd en men kon dus stellen dat het “weer eens tijd werd”. Dat de dames van Papillon hier iets eerder achter waren en Braque daar een wissel voor nodig had daargelaten..

DSC08848_thumb          DSC08878_thumb

Ditmaal geen Bal Masque en ook maar geen rosé. Het dispuut besloot zijn academische vaardigheden alle ruimte te geven en een avond op te offeren aan de onderzoeksvraag: “Hoe ziet een borrel met enkel speciaal bier eruit?” Met deze nobele intentie werd het eerste fust aangeslagen waarna de dames al snel volgden om ons daarin te ondersteunen. Na enkele luttele uren borrelen konden de volgende conclusies getrokken worden. Het eerste fust speciaal bier werd nog nét iets sneller opgedronken dan dat klooi Tsjøærdt een datediner-uitnodiging wist te regelen. Dat het menneke net zo gemakkelijk van de hak op de tak springt als de samenstelling van het door kastelein Tuba geschonken bier bleek later. Enfin, het bier ging er sneller doorheen dan vrouwen op de lijst van Aad. Uiteindelijk bleek dat het volume toch écht op standje maximaal stond, ze écht geen alcohol wilde en dat clubje 1 niet de baasjes van de borrel waren. Zoals elke goede borrel betaamd wist men de plaatselijke horeca ook met een bezoekje te verblijden en konden uiteindelijk de dames van Papillon tot ziens gewenst worden!

 

“Een muis!!”