Lustrumgala

Waarschijnlijk denkt u al te raden wat de inhoud van dit stukje zal zijn. Dat wil zeggen: u verwachtte bij het lezen van de titel een karige opsomming met daarin een stoffig kasteel, eten dat door de gemiddelde student als lekker bestempeld kan worden en uiteindelijk een feestje waar veel dansjes, biertjes en lichaamssappen vloeiden.

Gelukkig doet het zwart-wit u ook vermoeden dat u niet op de site bent beland van een willekeurig damesclubje waar bovenstaand scenario daadwerkelijk uit de pen vloeit, maar bij T.H.D. Braque. Op 26 september verzamelde bij Café Slagroom een grote delegatie heren om na het terras verbouwd te hebben, met een barrel bus richting Rotterdam te vertrekken. In Rotterdam werd de Maassilo aangedaan. Met een feest en dinerzaal op 10 hoog kon er genoten worden van een schitterend uitzicht over de Maasstad.

Een feest en een diner waren echter niet de enige festiviteiten waarvoor het collectief naar de havenstad was afgereisd. Dhr. Van Loon cum suis had namelijk nog een fraaie verassing in petto: de almanakpresentatie. Waar de gemiddelde almanak tegenwoordig wordt gekenmerkt door in de Spoorzone genomen foto’s, leuke quizjes en lofzangen van bevriende clubjes, had de Heldiale almanakcommissie der T.H.D. Braque het wel fatsoenlijk aangepakt. Met het thema ‘Jongens waren we…’, naar het boek Titaantjes van Nescio, is een degelijk boekwerk neergezet waar op een mooie wijze terug wordt gekeken op vijf lustra Braque. Echter, werd er niet alleen terug geblikt, maar ook vooruit gekeken: Olle in het gesticht, Braques meest kale praeses en Fretje een relatie met een medewerker van de McDonalds. Kortom, we hebben een prima vooruitzicht.

Enfin, terug naar het diner. De Cookaholics verzorgden een meer dan prima diner te midden van alle aanwezigen. Front cooking, helemaal hip. Na de speeches van de heren Niekoop en Frenken en een uiterst amusante quiz van dhr. Eggermont, was het woord aan Merel en Lutske om namens de dates een nieuw lustrumvaandel uit te reiken. Dates, bedankt!

Een geslaagd gala is natuurlijk niet compleet zonder een stukje livemuziek. Zoals u inmiddels mag verwachten, was ook dit tot in de puntjes verzorgd. Waar menig clubje terugvalt op een simpele DJ, denkt het collectief hier anders over en zodoende stonden er maar liefst twee bands op het podium. De drank vloeide rijkelijk en uiteraard besloot een aantal Braquers zich óók op het podium te melden. Rond drieën vond men het welletjes en dus werden de bedjes opgezocht kon de naborrel beginnen. Luttele uren later mocht iedereen alweer vroeg uitrukken voor het ontbijt. Daarmee kwam er een einde aan een zeer memorabel lustrumgala!

‘Speech!’