Borrelen!

Het zal u niet zijn ontgaan dat T.H.D. Braque momenteel druk is met de viering van haar Ve lustrum. Echter, betekent dit niet dat het dispuut verder rustig aan doet. Sterker nog, er wordt geborreld als nooit tevoren! De Assessor kreeg het voor elkaar om in ruim twee weken tijd maar liefst vier borrels te proppen.

Nadat de Open Tijd was afgesloten met de dames van AA, kon de Gesloten Tijd worden ingeluid met de immer gezellige dames van Furiae. Het grote succes van de laatste borrel beloofde op voorhand een leuke avond. Café de Boekanier werd omgetoverd tot borrelruimte inclusief karaoke set. De keeltjes werden gesmeerd met de nodige biertjes waarna de dames en heren het noodzakelijk achtten hun zangkunsten tentoon te stellen. Al snel werd de conclusie getrokken dat het talent te wensen overliet en dus viel men terug op de vertrouwde cups. Een mooie opmaat naar de Furiae Fusten Race! De avond werd afgesloten aan de welbekende borrelton, waar de nodige eerstejaars hebben mogen ervaren wat Braque inhoudt.


Nog geen week later en met de kater van het gala nog aanwezig, stond de jaarlijkse inauguratie van de nieuwe Plato lichting op de planning. Voor het dispuut een mooie manier om eens verder te kijken en zodoende werd er gezopen geborreld met Nontemba. Het borrelbeleid van Tuba bracht het collectief dit keer naar Slagroom, waar voor de gelegenheid een fust Tripel Kanunnik koud stond. De dames deden hun naam er eer aan, na twee bier zat de stemming er direct in. De Praeses Ab Actis Quaestor nam de speech voor zijn rekening en de dames gaven hun eigen interpretatie van een van Braques tradities. Om stipt 0:00 volgde het vuurwerk waarna er hals over kop werd vertrokken om de eerstejaars te feliciteren met het Plato lidmaatschap.

De grootse uitsmijter was echter de borrel met Beau Geste. De dames hadden het collectief uitgenodigd ter ere van hun dispensatiedag. Deze borrel werd gekoppeld aan het thema boers, de keuze voor Hooijen als locatie was dan ook een logische. De garderobe van menig Braquer werd overhoop gehaald op zoek naar geblokte boerse hemden. Compleet met zakdoek ging men de dames tegemoet. Er kon als vanouds weer een ritje met de huifkar worden gemaakt! Dat Kees zijn zaakjes niet altijd even goed op orde heeft, werd pijnlijk duidelijk toen men aan het eerste tweede derde vierde vijfde rondje door Tilburg begon. Eenmaal op de locatie aangekomen duurde het niet lang voordat er complete chaos heerste. Bier, dobbelstenen en kaarten blijken toch altijd bevorderlijk voor ieders dronkenschap de sfeer. Al snel waren de dames en heren niet meer van de tafels af te krijgen. Nadat de casanova van het dispuut zich ontdeed van zijn kledij hielden de dames het niet meer en pardoes zeiden de aanwezige klooien volmondig ‘ja’ tegen Beau Geste. Zelfs Kees had de avond van zijn leven. De wederom zeer geslaagde borrel werd afgesloten in BP, waar bleek dat verkleed zijn als boer wel degelijk verschilt met het zijn van een boer…

 

‘Senegal!’