Eerste borrel

We schrijven woensdag 14 oktober. De borrelperiode is weer begonnen en dit jaar zorgt Heldiaal Heerendispuut Braque voor de ouverture. Zoals u van ons gewend bent werd er slechts een zeer selecte groep klooien potentiëlen waardig gevonden om zich überhaupt te mogen melden bij het gezelschap. Om 16:57 stipt druppelden de genodigden binnen op sociëteit Akademeia om daar onder het genot van de nodige speciaalbiertjes en culinaire hapjes nader kennis te maken met het dispuut. Al snel werd duidelijk dat blauw bloed blijkbaar geen voorbode hoeft te zijn van een succes.

Toen ook Van Tankeren uitgeluld was kon de reis beginnen. Buiten stond namelijk een heuse limo-bus op ons te wachten. En dan niet zo’n aftands en goedkoop ding zoals u misschien bij anderen gezien heeft, maar een luxe lounge bus die eigenlijk alleen vlammenwerpers miste. Na de traditionele speech van de Praeses Dordt was de toon meteen gezet en al feestend begaf het gezelschap zich richting de hoofdstad.

Het was in Amsterdam waar de borrel zich zou voortzetten. T.H.D. Braque onderscheidt zich onder anderen van andere clubjes door haar tradities en hechte band met de oud-leden. Dus stond bij onze eerste locatie aan de Prinsengracht een mooie delegatie van het LAB ons op te wachten om tezamen van enkele consumpties te mogen genieten. Van deze groep doken enkelen uiteindelijk zelfs nog mee het nachtleven in. Ondertussen bezochten de Praeses en zijn gevolg nog snel de lokale frietboer terwijl de rest alvast op pad ging.

Hetgeen dat daarna volgde, zorgde dat het Heldiale collectief in Amsterdam niet snel meer vergeten zal worden. U kunt het omschrijven als een regelrechte machtsovername. U kunt ook omschrijven als een stevige dosis georganiseerde chaos. Sjaars die aan het regelen waren, kale leden die zichzelf wat hadden overschat, prinsesjes die de gracht in moesten en Tilburgse volksliedjes die maar niet werden afgespeeld. Gelukkig hadden we in de bus terug zelf weer volledige controle over de muziek en DJ Blobba hield het feestje op gang. Dit zorgde voor een terugreis nog gekker dan de heenrit, mede te danken aan effectief microfoonbeleid waarin zelfs Stijn ‘Fucking’ Frenken er gelukkig niet meer aan te pas kwam. Maar het hek was pas echt van de dam toen men erachter kwam dat de boxen ook buiten de bus toch wel erg hard konden. Er werd besloten het ganse land nog een moment van onze borrel mee te laten genieten. Met handschoenen en broodjes bal weer op besloot het collectief richting het vertrouwde Tilburg terug te keren.

 

Teruggekomen in Tilburg bleek men toch wel enigszins beneveld door de drank. De diehards gingen door naar de naborrel op de Nijver waar het nog lang onrustig bleef…

‘Wil iemand alsjeblieft Hidde doden?’