Lustrumreis

Een stuk proza op deze website begint vaak met de zin ‘Het Heldiale collectief verzamelde’. Ook voor dit stuk gaat dit weer op, ware het niet dat niet alleen het actieve kader zich meldde op Tilburg CS, maar dat ook een flinke delegatie LAB’ers zich bij het collectief voegde. De bestemming? Schiphol International Airport.
Vanaf het moment dat in maart jongstleden de bestemming van onze lustrumreis bekend werd gemaakt, stond 8 tot en met 11 oktober rood omcirkeld in ieders agenda. Met de teaser van dhr. Appelhof, de kiekjes van de reiscommissie en de zomerse temperaturen in het achterhoofd, stapte een delegatie van maar liefst 67 Braquers en LAB’ers in het vliegtuig richting Lissabon.

Dat de commissie haar zaakjes keurig op orde had, bleek al bij de ontvangst op het vliegveld. Twee Portugese schone, compleet met groot spandoek, stonden het collectief op te wachten. Vanzelfsprekend was er niet gekozen voor een aftands hostel, maar schappelijk viersterrenhotel. Hier hield echter het werk van de commissie niet op, ’s avonds kon het gezelschap genieten van een fenomenaal diner. Een aantal dronken amusante speeches later begaf men zich naar het uitgaansgebied. Dat men in Lissabon niet bekend is met het Heldiale collectief werd al snel duidelijk getuige de groeiende groep security straatverkopers die even polshoogte kwamen nemen

Lissabon bleek een stad waar jong en oud Braque en LAB zich prima kunnen vermaken. Goed eten en halve liters bier vormden de basis van vele avonden. Voor menig lid van LAB ging het gezegde ‘als de kat van huis is, dansen de muizen op tafel’ meer dan op, getuige het feit dat men om 5:00 uur zich nog steeds in het nachtleven bevond.

Toch moest ook nog de toerist worden uitgehangen. Op zaterdag stond er een heuse tour op het programma. Uiteraard werden hierbij alle lokale kroegen hotspots niet vergeten en zodoende werd de kater van de voorgaande avond snel weggezopen vergeten. Dit alles was echter niets vergeleken met hetgeen ons zondag werd voorgeschoteld. Bubba’s taxirit van €70 Een twee uur durende reis in iets te knusse bus bracht het gezelschap naar plaats van bestemming, waar een catamaran lag te wachten. Er kon een paar uur worden genoten van onbeperkt hapjes en drankjes, dolfijnen en de schommelingen van de boot. Het moge dan ook geen verrassing zijn dat men ’s avonds ietwat beneveld weer in het vliegtuig huiswaarts stapte. Onze dank gaat nogmaals uit naar de reiscommissie wiens inspanningen deze reis een groot succes hebben gemaakt!

 

Obrigado!