Lustrumreceptie

Op 6 september 1990 werd het mooiste dispuut van Tilburg en omgeving geboren. Nu, 25 jaar later, is het tijd om dit heugelijke feit te vieren. Op zaterdag werd afgetrapt met de openingsvergadering, alle actieve leden alsmede alle oud-leden van de afgelopen 5 jaar wisten de weg te vinden naar café Stoffel. Om stipt 0:00 uur werd er met een live-verbinding met Polen en een glaasje prosecco geproost op het Ve lustrum.

Zondag stond geheel in het teken van de lustrumreceptie. Na het foutloos opzetten van de LAB-tent en het draaiboek tot in de puntjes uitgewerkt te hebben, konden familie en oud-leden worden ontvangen. In groten getale kwamen zij naar sociëteit Akademeia om daar voorzien te worden van een glaasje cava bij binnenkomst.

Er werd flink geborreld en de rosé die op tafel stond kon aan de lopende band worden bijgevuld. Met vlijt en liefde nam vrijwel iedereen behalve Joan Achmed eventjes plaats achter de tap. Na het officieel openen van de receptie (en het lustrum) door de drie Praesi  werd het tijd om naar de parkeerplaats van de rechtswinkel te slenteren. Daar aangekomen wachtte een zeer aangename barbecue het gezelschap op. Dit onder het genot van heerlijke zelfgemaakte salades en het aanzicht van de ietwat dikke barbecueboer met rode toet, die niet alleen door zijn sublieme gastvrijheid maar ook zijn bordensmijtkunsten in het oog sprong.

Zoals men van Braque mag verwachten was ook het avondprogramma tot in de puntjes verzorgd. Een jazzband die wél werkte begon te spelen en het recipiëren met andere clubjes kon ook aanvangen. Van Perplex tot Papillon en van bakstenen tot potten gel, we hebben van alles voorbij zien komen. Waar andere voetbalteams clubjes grasmatten, gezelschapspelletjes of schrale wedstrijdjes uit de kast moeten trekken om sfeer te brengen op een receptie, bleef het collectief dicht bij zich zelf. Hoofdact van de avond was dan ook niemand minder dan dhr. De Wit Sr., die dezelfde persoonlijkheidsverandering ondergaat als zijn zoon naarmate de alcohol blijft vloeien. Tijdens de receptie heeft hij waarschijnlijk meer LAB’ers en Platonen gesproken dan zoonlief gedurende zijn gehele Braque carrière.

Rond een uur of 12 vond de jazzband het wel welletjes en kon niemand minder dan MC il Fredo plaatsnemen achter de DJ booth. Gelukkig werd bovengenoemde snel afgelost door dhr. Van Mosselveld. De daaropvolgende twee uur stonden in het teken van heel veel kapotte rosé, taarten, “Braque is toch eigenlijk best leuk”, bakkenkapwedstrijden onder de leiding van Boer Aad, de SOA van Koek en Joost de Wijs. Al met al een meer dan schappelijke start van ons Ve lustrum!

 

“Jouw pa is echt gek!”