Introperiode

De introperiode, een stukje waar de Scriptor Domus nooit veel tijd aan toe hoeft te besteden. Immers het stukje schrijft zich vaak zelf. Er zijn nieuwe studenten, het vastgeroeste introprogramma van Plato, het collectief ziet er hetzelfde uit en er is bier. Dat wil niet zeggen dat de omzwervingen van het Dispuut gedurende de TOP-week dan wel de Open Tijd altijd het zelfde zijn. De ervaring uit voorgaande jaren leert echter wel dat de drank en het laatste weekje vrije tijd voor een chaos zorgen waar een gemiddelde Turkse coup niet aan kan tippen. Maar goed, als volgt:

22 augustus 2016, overvolle treinen vol met fietsen, koffers en in het bijzonder verwonderend om zich heen kijkende eerstejaars. Inderdaad, de TOP-week is begonnen. Een week waarin het nieuw studerend grut wegwijs wordt gemaakt binnen het reilen en zeilen van de Tilburgse student. Een week waar geen onverdienstelijke rol ligt weggelegd voor dispuut Braque. Er waren leden van het dispuut ditmaal keurig vertegenwoordigd als TOP-mentor. De ervaren leden hebben als TOP-mentor al hun kennis trachten over te brengen als bakermat voor een fantastische studententijd. Dit kan men natuurlijk met een gerust hart aan ons overlaten…

Andere leden bouwen aan de toekomst van een net zo onwetende instantie dat veel sturing en aanwijzingen nodig heeft van het Heldiale collectief, met drie man sterk in de Introductie Commissie werd er een basis gelegd voor de nieuwe lichting van T.S.V. Plato. Het is echter niet zo dat de rest van het dispuut deze week gebruikt om nog even bij te komen voordat het echte leven weer begint, zij maken zich actief door Tilburg, Plato en natuurlijk dispuut Braque van haar beste kant te laten zien. U kunt dit inderdaad zien als een week vol, bier bakken kappen, onwetende sjaars, soepele outfits, uitslapen, foute dansmoves en nog slechtere oneliners. Waar andere clubjes helaas wél als een slecht startende dieselmotor op gang komen is de van oudsher bekende zwart witte muur vanaf uur één in de TOP-week weer te zien geweest op de sociëteit. Dat er tussendoor nog twee leden hun afstuderen mochten vieren, maakte het feest compleet. 

Omdat menig Platoon een beetje traag van begrip is en na de TOP-week nog niet door heeft dat het collegejaar dan ook echt begonnen is, feest de C.V. nog even door in de Open Tijd. Drie thema-feestjes en een sporttoernooi en een week vol verse studenten later, kan er weer genoten worden van het groot aantal studenten bouwvakkers dat Tilburg rijk is. Gelukkig werd er ook als vanouds geproost op het Willemsplein Koningsplein, zodat menig studentenverband kon laten zien dat ze nog niet doodgebloed zijn.

Dat dispuut Braque inmiddels een rots in de branding van het Tilburgse studenten leven is werd op 6 september onder het genot van fraai spel, fraaie Heeren en fraai pils gevierd bij Prise d’Eau, het betrof namelijk onze 26e dies. Met liefst 7 aanwezige leden kijken we uit naar kamp!

 ‘Hoezo? Outfit?’