Dies XXVI

Met een kater van afgelopen week avond verzamelde het collectief zich op zaterdagmiddag 10 september, enkele dagen na de Dies Natalis van het dispuut der disputen, op het stralende terras van Slagroom. Onder het genot van de eerste goudgele vrienden werd nog even uitvoerig besproken wat de dress-code ‘smart casual’ nou precies inhield toen oud-praeses Frenk Stijnen met zijn trui over zijn schouders gedrapeerd een kleine catwalk liep tussen de tafels. ‘Maar we gaan toch naar de golfbaan?’ Inderdaad, nadat dhr. Kanters nog een paar telefoontjes pleegde uit stress voor de zekerheid gleden drie glanzend witte limousines door het straatbeeld van Tilburg. In tegenstelling tot andere clubjes ben je bij Braque lid voor het leven en niet totdat je je master hebt afgerond en eindelijk een goed excuus hebt om niet meer aan die fout van je eerste jaar bij Plato te worden herinnerd. Een scherper contrast was daarom bijna niet mogelijk toen liefst 50 keurig geklede LAB en Braque leden wat dozen een flesje champagne openden met de MacDonalds op de achtergrond. Vlogger Hampie100 had nog nooit in zo’n lange auto gezeten en heeft zijn volledige reis besteed aan het snapchatten van de ervaring (zijn vlog komt binnenkort online)

Eenmaal aangekomen op golfbaan kreeg bazenlichting 2016 een korte flashback van de laatste keer dat Kanters met een budget werd toevertrouwd en daar bijna 300% overheen ging. Die nare herinnering werd echter snel verdrongen terwijl de kraagjes omhoog werden gezet (‘vo!) en het gouden vocht de dorstige kelen vond van het collectief. In een stralend septemberzonnetje liet men met volle overgaven zijn golf-expertise zien tijdens een clinic of tijdens het lopen van de korte par 3.

De jongste lichting mocht daarna nog even dat lekkere grietje achter de bar  het barpersoneel  ondersteunen met het lopen van blaadjes bier en horeca-paradepaardje Tsjarko liet zien wat hij al allemaal wel niet had geleerd na een half jaar bij Slagroom. Na een zenuwachtig speechje van dhr. Neijenhuijs zakte langzaam het zonnetje en werd de bekende huifkar voorgereden om te beginnen aan de terugweg naar Tilburg.

Dat niet iedereen het droog hield tijdens deze  tocht  werd al snel duidelijk toen de prijzen verdeeld werden. Dhr. Neijenhuijs was één van de grote winnaars, en kreeg hier dan ook een welgevulde beker voor. De het bier de hitjes vlogen iedereen om de oren in de goedgevulde huifkar. De voorbijgangers zullen nooit geloofd hebben dat dit collectief net van een nette golfclub komt.

Als natte honden werd het heldiale dispuut bij Slagroom verwelkomt met een heerlijk buffet waar zelfs dhr. Kwakkernoot zijn neus (we missen je Meul) niet voor ophaalde. Een Held zijn verleer je nooit, maar in staat zijn om de hele dag glazen te kantelen is een vaardigheid die je moet onderhouden. Zo bleek de Nestor, die anders tot laat in de nacht het voortouw neemt, te hebben besloten om een schoonheidsslaapje te houden op het terras. Goed voorbeeld doet volgen en nadat de laatste koude biertjes waren geleegd werden langzamerhand handen geschud en afscheid genomen terwijl een enkeling nog met volle overgave de stad inging om van de dies een noctis te maken.

Onze dank gaat uit naar de Dies-commissie voor deze geweldige dag!

“Ergo Bibamus”