Dubbel Feest!

Zo sta je het ene moment nog keurig in pak om voor het afstuderen van Freek, en zo sta je het andere moment in spelershemd om te borrelen met een groep vrouwen! Het kan allemaal bij dispuut Braque. Na het succes van de borrel met de dames van Keiretsu afgelopen jaar, besloten we dit verhaal een staartje te geven. We hadden geen beter moment kunnen kiezen. De dag dat sfeermaker pur sang Freek afstudeert, in combinatie met een borrel staat natuurlijk garant voor gezelligheid en rare fratsen van Feestneus. Helaas, niets bleek minder waar. Freek nam de overgang van student naar arbeider wel iets te letterlijk en een avond bieren met het dispuut komt dan ook niet meer voor in zijn planning. Gelukkig werd zijn afwezigheid meer dan goed gemaakt door oud lid Bram Adriaans!

Zoals wel vaker begon de avond in `t Vaticaan. Het rondje handen schudden werd ditmaal overgeslagen aangezien “dat toch altijd zo lang duurt en niemand de namen kan onthouden”, aldus een wijze dame van Keiretsu. En groot gelijk had ze. Bladen bier op tafel en slap ouwehoeren is immers de beste vorm van integratie. Een paar bier verder is het zoals gewoonlijk tijd voor een woordje en een liedje! De symbolische boodschap van de scheurkalender die ons cadeau is gedaan, is tot op heden nog onbekend.

Inmiddels is het alweer 29 november en stond er een open feest van onze peddelvrienden op de planning. Van de tentamendrukte was niets te merken. Het stond namelijk bomvol in de sociëteit en ruimte om een biertje te drinken aan de bar was er niet. Tot overmaat van ramp besloot klooi Tuba de pot bestaande uit zo`n 189 munten lukraak het publiek in te gooien, tot onvrede van de eeuwige Praeses. Al kruipend door de zaal wist de chagrijnige Tuba beetje bij beetje enkele munten terug te vinden. Om er toch maar enigszins een mooi feest van te maken begaven we ons naar het balkon boven om maar ouderwets op Champions League niveau te tanken. Dat dhr. Adriaans niet meer zo goed tegen bier kan bleek maar weer toen hij `per ongeluk` de Ab Actis een kopstoot gaf. Rond een uur of 4 vonden we het wel mooi geweest en begaven we ons weer richting huis. Met de dames van Keiretsu was het gezellig, maar het volgende open feest bij Vidar slaan we toch even over denk ik…

‘Waarom sta je met mijn vriendin te praten?’