In de minderheid!

Op een gure zaterdagavond eind November staat T.H.D Braque iets unieks te wachten. Een avond die men nog lang zal heugen, wat heet, een avond die Tilburg op haar grondvesten deed schudden en de geschiedenis van Brabant voorgoed zou veranderen.

Maar eerst gaan we een stapje terug in de tijd; een uitnodiging uit onverwachte hoek belandt in de elektronische postbus van het dispuut. Is het een truc van OC of Donar, om alsnog een borrel met ons te kunnen krijgen? Of zijn zowel de Sint als de Kerstman dit jaar wat vroeger met de cadeaus? College Cucaracha, bestaande uit een ruim veertigtal vrouwen, verruilt namelijk het Amsterdamse voor Tilburg tijdens hun jaarlijkse Kroezeweekend.

Gelukkig voor ons bleek het allemaal geen grap en keken de nog dinerende mensen in Bolle vreemd op toen er 34 dames binnen kwamen wandelen om ons te vergezellen. Deze avond, die in de volksmond al werd bestempeld als “Het Brabants Seksschandaal”, moest uiteraard feestelijk worden ingeluid met een paar flessen bubbels. Waar de doorsnee Braquer normaliter op zaterdagavond naast de ouders op de bank Shownieuws of een ander IQ-verlagend SBS-programma zit te kijken, kon men nu rekenen op zes borsten de neus. Dan is een borrel met 34 vrouwen toch een aangenaam alternatief.

 

 

Nadat Cuca hun camera al kwijt was geraakt en Bolle te weinig spanning en sensatie bood was het tijd om te vertrekken. Op het piusplein werden nog enkele liederen gezongen onder de kerstboom en kregen onze Ab Actis een fraaie lege kartonnen doos cadeau. Ironisch gezien zou hij later die avond nog een doos cadeau krijgen, maar dat terzijde. Helaas is niet meer bekend welke Einstein ons vervolgens BP in heeft geloodst… Puik idee, een kroeg waar minder mensen inpassen dan de veroveringen van dhr. Beek nadat hij er huisgehouden had.  Dhr. Van Loon zag zijn kans schoon om in de menigte verdwijnen en de band tussen beide gezelschappen te versterken. Na het nuttigen van welgeteld 1 bier per persoon hadden we wel genoeg gezien van de plaatselijke sauna. De vrouwen hadden gelukkig nog wel een goed idee!

 

 

Dat goed een zeer subjectief begrip is en vrouwen nooit de leiding zouden mogen hebben bleek gauw toen we 5 minuten later in “Club” Philip stonden. Beregezellig natuurlijk en na een goed kwartier was de helft van het gezelschap overal en nergens te bekennen. Dhr. Van der Zwan had boven een apenrots weten te bemachtigen om zijn EDM kennis tentoon te stellen, een deel van het gezelschap haalde de voetjes van de vloer  in het `club` gedeelte en dhr. Van der Maat had de kelder omgetoverd tot een vervroegd carnaval festijn.

Al met al was het een meer dan geslaagde borrel en bleek de naam “Het Brabants Seksschandaal” toch een goede betiteling van de avond. De score liep hoog op. Hoe hoog precies weet niemand, aangezien er hier en daar wat herinneringen verloren zijn. In ieder geval heeft onze olijke krullenbol zich weer van zijn beste kant laten zien en heeft de Praeses Ab Actis een van de dames nader geïnformeerd over de torenhoge gebouwen in het prachtige Tilburg. Rond een uur of 4 vertrokken de dames weer naar hun oord in Loon op Zand en houden we slechts vage herinneringen over aan deze bijzondere avond.

‘Wat betekent helaas Klooi?’