Doede dè Dikkels?

Eenmaal per jaar, staat het fraaiste deel van het land volledig in het teken van bier, polonaises, jonge meisjes tieners in kekke pakjes, stappen met BN-ers, goede muziek, schrobbelèr en nog veel meer bier.  Een periode waarin de prins met zijn adjudanten de volledige regie in handen heeft. U raadt het al. Carnaval. De tijd waar alles kan, alles mag en alles weer vergeten wordt. Hetgeen wat u de Zwart-Witte helden maar eenmaal hoeft te vertellen. Dit jaar hebben de heeren een ware carnavalstrip gemaakt door het Brabantse land, waarin onder andere Kielegat, Lampegat, Oeteldonk, Nölersriek en last but zeker not least Tilburg zijn aangedaan.

Zondag. Nadat de grote Volkswagen-, BMW-, Audicommercial voorbij gedenderd was begon d’n opstoet langs de St. Josephstraat. De straat die garant staat voor één groot feest. De kleine mannetjes werden dit jaar eens niet opgetrommeld om het feest te verspreiden, waardoor er weinig feest te vinden was in het ganse huis, iets waar dhr. de Wit zich volkomen in kan vinden. Terwijl klooi Fret nog in de steigers stond, besloten de Helden door te gaan naar het feestje bij carnavalsvereniging Plato. Uiteraard wisten sommige heren zich bar slecht te gedragen in de zelfs voor Plato bizarre drukte. Waardoor zelfs in de rijen voor het toilet geen beweging te krijgen was. Met als gevolg dat dhr. van der Zwan het zicht even kwijt was.

 

Uiteraard is carnaval niks zonder de Kuukse kroegentocht. En dus ging het Braqueriaanse Carnavalscollectief met delegatie én de praeses middels een eigen bus richting Cuijk. De volledige bus werd voorzien van de broodnodige carnavalskrakers door onze eigen Freddy van de Zaande & Veul chagrijnige klooien dat zelfs de oude garde kon bekoren. Helaas voor de sportievelingen, ditmaal geen stormbaantaferelen, maar de helden zijn gewoon keurig via de entree gegaan. Nadat ome Humberto half Cuijk had leeg getrokken konden we eindelijk beginnen aan het grote festijn. Het was een tocht waar klooi Dixo het achterste van zijn tong liet zien, dat er altijd te weinig hamburgers zijn en dat de Ikea vooral weinig degelijke troep verkoopt.

Alaaf!