Aan al het goede komt een eind

Het heeft even geduurd, maar dan heb je ook wat. Op 19 juni 2014 is dan eindelijk de dag dat Kay van der Zwan op mag voor zijn afstuderen. Dat was voor velen even spannend, maar voor Kay zeker niet. Ja, of hij wel een acht zou halen. Als hij om klokslag 14.00 uur start aan zijn verdediging weet hij te melden dat deze massaproductie slechts een half uurtje zal duren, maximaal. Na 35, 40 en zelf 45 minuten nog steeds geen teken van leven. Zou het dan toch niet goed genoeg zijn? Als hij na 50 minuten naar buiten loopt wacht iedereen in spanning af, maar de oplettende kijker ziet het geniepige glimlachje op zijn gezicht, een acht! Fantastisch Kay, waar zeven jaar studeren allemaal goed voor kan zijn.

Met gepaste trots liet hij de wereld zien wat hij de afgelopen jaren, naast het studeren, allemaal had gedaan voor zijn Curriculum Vitae.

Een jarenlange traditie waar Braque op kan bouwen is dat er een tocht door Tilburg plaatsvind met de huifkar. Hierbij wordt er steevast vanuit gegaan dat Kees een tikkeltje laat is of de tractor niet aanslaat. Vandaag wordt deze traditie nog een tikje aangedikt en blijft de huifkar volledig achterwege. Drie bier en een arrestatie later wordt besloten om de tocht af te leggen met het altijd vriendelijke personeel van de Stationstaxi. Maar dit mocht de pret natuurlijk niet drukken. Bij ’t Vaticaan werd als vanouds geklonken op dit heugelijke feit, een feest dat tot diep in de nacht door zou gaan…