‘Goed eten en drinken is belangrijk’. Zeker waar, een zin die vaak bewezen wordt als een waarheid binnen dispuut Braque, echter tillen we ‘goed’ zo nu en dan naar een hoger niveau. Niveautje fenomenaal wordt aangetikt tijdens dit soort avonden, toepasselijk de Braque Elite Avond, of BEA, genoemd. Op deze avonden wordt een goed twintigtal leden en oud leden ,onder het genot van wat gekeuvel over vervlogen tijden, voorzien van heerlijke wijnen, een portje, een biertje en natuurlijk een heerlijk vijf gangendiner. Een deel van dit betoverende menu zal met genoegen gedeeld worden. Immers kunnen een haast smeltend visje, met daarnaast een fijne puree van zoete aardappel en een beurre noisette, limoen panna cotta met een huisgemaakte kletskop of een heerlijke avocadosoep met een licht Aziatisch tintje niet ongenoemd blijven. Genieten was het, de wijn vloeide rijkelijk en wederom werd een anders zo normale avond omgetoverd tot een waar culinair kunstwerk. De heeren Adriaans, Van Oosterhout en Aarts mogen zich gelukkig prijzen met een kleine zegen van fijnproeverij.
Na de afwas en nog wat oud Hollandse spellen of lui uitbuiken onder het genot van een glaasje port, besloot het gezelschap in een bijzonder euforische stemming af te reizen naar het altijd bruisende centrum van het metropool genaamd Tilburg. Bier na wijn geeft immers plezier, en zo’n geslaagd maal dient gevierd te worden. Allemaal voorzien van een buikomtrek van een aantal centimeters meer dan een paar uur daarvoor wisten we ons door de deuren van die overvolle toko met dat nare geurtje de lokale trekpleisters te proppen. Het gevoel van de avond werd vrolijk doorgezet tot in de vroegere uren.
Heeren koks, nogmaals hulde voor het neerzetten van een wederom een avond die in het geheugen zal blijven.