Wat de boer niet kent dat eet hij niet

Ieder mens bereikt in zijn leven een aantal mijlpalen. De eerste meters zelfstandig lopen, het leren fietsen, de eerste zoen, het halen van het rijbewijs en natuurlijk het bereiken van het 21ste levensjaar. En alhoewel wij ook niet begrijpen hoe dhr. Mattheeuwse zijn rijbewijs nog steeds in bezit kan hebben, weten we wel zeker dat hij onlangs 21 is geworden. Onlangs inderdaad, want Hippy liet er geen gras over groeien en zo werd er geheel tegen de tradities in binnen een maand na de werkelijke verjaardag door hem een 21-diner georganiseerd.

Natuurlijk waren de verwachtingen voor het lied weer hoog gespannen. Lichting 2012 staat namelijk bekend om haar ritmische en muzikale uitspattingen, dus was het gehele collectief benieuwd naar wat de dropveters ons nu weer zouden voordragen. Gelukkig voor Hidde hebben zijn kompanen geleerd van het verleden en werd er een keurig lied gepresenteerd. Alleen dhr. Verhofstad wist te verbazen, door niet in staat te zijn het ritme van het lied waarop hij zelf de tekst had geschreven te kennen. De rest van het diner verliep voorspoedig. Naast dat de buiken uitstekend gevuld waren, werden ook de kelen al vast flink gesmeerd met hoeveelheden wijn die deden vermoeden dat er een wijngaarde aan Chateau Mattheeuwse was gevestigd.

Maar, daar bleef het vanzelfsprekend niet bij. En zo werd het al snel tijd om de lokale kroegen eens aan de tand te voelen. Echter bleek dat in Oirschot niet bijster veel te doen was. Na één potje poule werd namelijk al besloten om toch maar richting de dichtstbijzijnde metropool te trekken, te weten de lichtstad Eindhoven. Lang werd er gediscussieerd over welke kroeg het meest geschikt was om te bezoeken. Wanneer je de keuze hebt om een overbevolkte kroeg over te gaan nemen, of ditzelfde gaat proberen in een knusse, rustige kroeg dan is de keuze immers snel gemaakt. Helaas werd deze keuze door Hidde gemaakt en dus werd de hele Club Alex doorkruist om vervolgens 0 bier later weer rechtsomkeert te maken en toch maar naar die wat rustige kroeg te trekken. Aldaar vloeide de ons niet onbekende Sourz weer rijkelijk en werden lege flessen zonder pardon op klooienhoofden gedeponeerd.

 

Na een compleet pandemonium waar vanzelfsprekend uiteindelijk dhr. Lagas en dhr. Mattheeuwse beiden op de bar stonden om daar hun gal (lees: drank) over het publiek te spuwen, moesten we om veiligheidsredenen toch maar afhaken. En waar sommigen ervoor kozen om terug te pendelen naar Tilburg kozen anderen er voor om toch lekker bij elkaar in bed te kruipen en de dag daarna nog een terrasje te pakken in Eindhoven. Al met al een schappelijke avond!