Zomer BEA

De vakantiezomer is weer in volle gang! Met de studieboeken veilig achter slot en grendel is dit de tijd bij uitstek om even rustig bij te komen van de perikelen van het afgelopen studiejaar. En waar dit voor het leeuwendeel van studerend Tilburg betekent dat er de gehele zomer bij de ouders verbleven wordt, is dit voor leden van Dispuut Braque juist de tijd om mooie activiteiten met elkaar te ondernemen. Eén van deze activiteiten is de traditionele Braque Elite Avond, die op 29 juli jongstleden plaatsvond.

Ditmaal werd het collectief, onder het motto ‘Als de kat van huis is, dansen de muizen op tafel’, hartelijk verwelkomd bij dhr. Frenken thuis. Een geschikte locatie zo bleek, want met een tweetal ovens met 3D-luchtcirculatie en vleesmassage functie en een fornuis waarop een fatsoenlijk ligbad opgewarmd zou kunnen worden zet iedereen een degelijke maaltijd op tafel. Gelukkig voor ons stonden er niet zomaar wat leken achter het fornuis. Onder leiding van chef-kok Michiel Janmaat, die heel langzaam de functie van dhr. Van Oosterhout heeft overgenomen, werd getracht er een mooie BEA van te maken.

Helaas werden onze plannen om rustig buiten te dineren hardhandig verstoord door de weergoden, die besloten hadden om een maandhoeveelheid regenwater in een tijdbestek van een uur uit te storten over Tilburg-Zuid. Gelukkig kon na deze bui, en na de overweging om het blauw aangelopen huiskonijn van Stijn ook maar op de barbecue te leggen, de grill aan en konden de statafels weer naar buiten. Wat hierna volgde was een veelheid aan exclusieve gerechten met namen die niet zouden misstaan in het vaderlands dictee. Toen ook de praeses aangeschoven was, en Donny de gehele hout- en alcoholvoorraad in rook had laten opgaan, kon men weer rustig terugkeren naar huis. Na de afwas natuurlijk…