Conserva Borrel

Op initiatief van klooi Teringventje werd er weer eens ouderwets geborreld met de dames van Conserva. Dat dit idee van Teringventje kwam, is natuurlijk niet verwonderlijk te noemen aangezien dispuut’s jongste telg nog altijd erg gebaat is bij de opspelende moedergevoelens van de Conserva’s. De maagbanden werden dus weer goed aangehaald.

Een avond als deze wordt natuurlijk weer aangevangen in ons aller huiskamer ’t Vaticaan, waar suikeroom Frank ons hartelijk ontving. Onder het genot van twee ambachtelijke Trappistjes begon de avond, waarbij de verse Praeses naast pony’s, kikkers en eenhoorns liet merken ook kennis te hebben van biertjes.

tn_P1020156 tn_P1020164

Dat de integratie tussen beide disputen niet meteen soepel verliep, was wel te merken aan de Braquers die met de duim op de kale klets naar hun Conserva-vriendinnetje werden geapporteerd. Het dispuut stond weer als tevoren en hoewel het gele leger haar best deed, werd de zwart-witte muur voorlopig nog niet beslecht.

Hopelijk kon een huifkartocht hier meer oplossing voor bieden. Toen de rijdende varkensstal gevuld was, konden we opgaan voor 12 rondjes Tilburg met knallende Hitzone’s, gespannen bandjes en overlopende blazen. Nadat heel Tilburg af wist van het bestaan van Braque, Conserva en schunnige liedjes, was het weer tijd om te landen op het vertrouwde nest.

Na zo’n enerverende huifkartocht was iedereen natuurlijk uiterst hongerig en daar had Ome Frank rekening mee gehouden. De kippenpootjes en ballen vlogen over de tafel. De geelzuchtvreetzucht vierde hoogtijdagen! Gelukkig was hier van tevoren rekening mee gehouden en was er extra eten gereserveerd voor in geval van nood.

tn_P1020173 tn_P1020180

Uiteindelijk de maagjes weer goed gevuld, kon er nog even lekker gedanst worden in een andere varkensstal, namelijk feestcafé Brandpunt. Waarna na een uurtje of vier uiteindelijk bij iedereen rustig de oogjes toe gingen…