Zaalfoebel

Onze ver weggestopte tegenhanger in de Beekse Bergen pronkt er vaak mee: “Wel lid, tóch fit!”. Wanneer een bezoeker van onze site de stukjes afstruint zou niet meteen te binnen schieten dat ook THD Braque niet vies is van wat lichaamsbeweging buiten de slaapkamer. Met de kerstkilootjes nog vers op de heupen reisden de Heeren van zowel LAB als Braque af naar het meest ongure stukje dat Tilburg te bieden had. Nee hiermee bedoelen we niet dat ziekte dragende pand aan de Spoorlaan maar het verborgen pareltje de Drieburcht, te vinden in een wijk slachtoffer van verpaupering en Balders’ oplichtingspraktijkjes. Niet na, maar tijdens het toetreden van de arena waar het allemaal zou gaan gebeuren, zorgde Koek al voor het amusement door zijn gezichtsafdruk achter te laten in de ingang het goed gepoetste raam van de Drieburcht.

In het Koninklijk wit betraden de Heeren van LAB het veld, gevolgd door de Helden in het zwart. Dat ook bij LAB flink genoten was van al het goeds dat de voorgaande dagen geserveerd was, werd onuitwisbaar van onze netvliezen nog wat extra benadrukt door de ietwat strakke shirtjes die Dhr. Niekoop had meegebracht voor de mannen. Waar de New York Yankees hun tegenstanders imponeren met de bekende krijtstrepen op de shirts was het LAB dat met hun corpulente voorkomen al voor aftrap met 1-0 voorstond.

Na een sterk begin van beide kanten en een gelijk opgaande stand bleek de toekomst toch een maatje te groot en ontketende er zich een regen van doelpunten voor de kant van Braque; De rokerscondities van de vele Braquers bleken toch toereikend om de klus te klaren. Uiteindelijk na 2 uur lang strijd van beide kanten kon er geproost worden op een mooie avond en een nog mooier eindresultaat: 24-17 in het voordeel van ondergetekende.

“Godverdomme Jansen, neem nou eens een keer aan!”