We zijn weer een jaartje verder

Al ruim 28 jaar siert TSV Plato het Tilburgse studentenleven. Via de mail verscheen dat het weer tijd voor feest was. Dhr. Kanters spoedde zich naar de Feestspecialist en dhr. Grobbe besloot alvast een nieuwe stofzuiger aan te schaffen. Iets met oud zeer, vreest uw huisschrijver. Gelukkig kon de Praeses de gemoederen bedaren met zijn immer saaie rustige voorkomen en bleek het om feest in de andere zin van het woord te gaan. De viering van de Dies Natalis van onze mooie vereniging stond namelijk op de planning.

De diesweek diesweken, stonden onder vakkundige leiding van dhr. Van Munnen. Dhr. Knoops vreesde dat zijn stijgende lijn van vorig jaar doorbroken zou worden middels een programma dat zou bestaan uit een wedstrijd van Ajax, diesdiner in de Mac en een gala op de DBS. Gelukkig bleek niets minder waar en had de commissie de zaakjes redelijk voor elkaar. Met een diner bij RAW, een receptie, een open feest én een gala bij het KlasseTheater(U hoeft zich niet te schamen, het was bij ons ook een onbekende locatie) zag het programma er schappelijk uit.

31256891731_5475cdd93e_z31305940161_01d5c83777_z

Het thema voor de dies was: “De Zeven Zonden” en deze nemen we graag even met u door.
Allereerst was natuurlijk het thema zelf zonde Eén. Een thema nemen dat exact gelijk is aan het lustrumthema van een clubje dat slechts één zonde kent, haar bestaan, is natuurlijk vragen om moeilijkheden. Zonde twee vond plaats gedurende de lustrumreceptie waarbij dhr. Neijenhuijs de controle over de rookmachine overgenomen had tijdens de almanakpresentatie. Zonde drie vonden het Heldiale Taalkundige Genootschap  GrammarNazi’s dhr. Neijenhuijs en dhr. Van Vuren op de pagina’s 1 t/m 234 in de almanak. Zonde vier was kipsaté op het diesdiner. Hier zullen we maar weinig woorden aan vuilmaken. De dansmoves op het podium gedurende het Dies Open Feest van dhr. Van de Pol beslaan zonde vijf. Zonde zes waren de reacties op het gekozen goede doel van de zeikerds moraalridders der TSV Plato én zonde zeven was het kopieergedrag op het diesgala. Echter is ook het Heldiale gezelschap bekend met het gezegde “goed voorbeeld doet volgen”, dus beschouwen we het maar als een compliment.

Al met al was het gezellig, hebben we voor het gala wél genoten van het diner en zijn we weer een jaartje verder.

“Mijn almanak is mooier”