Wijsheid komt met de jaren

Na wat hobbels en obstakels verder, is de tijd dan eindelijk aangekomen voor dhr. Freling om zijn ellenlange studentenbestaan in te ruilen voor het burgerschap. Een gemis, maar hopelijk voor Freling slaan zijn shockerende verhalen ook aan bij de proletariers van het grijze burgerleven.

Gelukkig was iedereen fris en fruitig in kostuum om Marcel een hart onder de riem te steken voordat hij aan zijn verdediging begon. Terwijl een zwart-witte, licht beschonken muur zich bijeen hield in de wolkenkrabber van de Tilburgse campus maakte Marcel zich enorm veel zorgen. Opgesloten in een klein kamertje met een niet onprettig ogend blonde dame, moest het er dan toch echt van komen. En gelukkig, op woensdag 21 augustus jongstleden, notabene in de TOP-week, mocht ons eigen kuikentje dan toch zijn verdiende MSc in onvangst nemen.

 

Traditiegetrouw werd onze o zo snel volwassen geworden Flosje in een pracht van een tenue gehesen, inclusief badmuts, pantoffeltjes en nog een laatste joker om het af te leren. Compleet was het outfit nog niet. Want wat is een hooligan zonder stadionfakkel? Dus na het vakkundig inrichten van de campus van zijn geliefde UvT als een bepaalde stad in een bepaald land waar een bepaalde haatbaard goed ligt konden we door. Eveneens geheel volgens traditie gingen we vervolgens met de horkmobiel van Hooijen door naar `t Vaticaan. Maar niet voordat de tractor, geheel in lijn met Freling z`n schrijfproces, met wat lomp stomp duw en trek werk op een sukkeldrafje op gang kwam. Daar aangekomen stonden ons een fris glaasje bubbels en een koud glas bier te wachten om de kater systematisch weg te werken en om het feestgedruis op gang te brengen. Freling zijn populariteit is natuurlijk ongekend. Niet voor niets stond er dan ook een daadwerkelijke cameraploeg voor hem klaar om alles vast te leggen. Na nog wat biertjes, kokhalsjes en snacks was het dan toch echt tijd voor de heeren in zwart-wit om door te gaan naar een diner om vervolgens de avond, nacht en ochtend door te zetten op Akademeia.

 

`Wir sind keine Fussballfans`