Victoria!

Dinsdag 8 juni jl. vond op de velden van Were Di het jaarlijkse Furiae beachvolleybal toernooi plaats. Gelukkig had Dhr. van Kouwen nog wat spaarcenten over om dit jaar in elk geval tot de finale het weer af te kopen en een voltallige Braque selectie, zorgvuldig uitgekozen door Heeren van der Kroon en van der Zwan nam in twee teams deel aan het zonovergoten evenement. Na een simpel doorlopen poulefase stonden beide teams in de kwartfinale, een ongekende prestatie voor de volgevreten en afgezopen vedetten der T.H.D. BRAQUE me dunkt.

Tijdens het tweede deel van het toernooi werd vastgehouden aan een vaste basis en met hulp van een uitzinnig publiek onder leiding van het van der Maat Sfeerteam werd relatief simpel de finale bereikt. Daarin trof het keurkorps de azijnplassertjes van primus, die weer even bij de Nederlandse volleybalbond hadden gewinkeld om toch maar zeker te zijn van de overwinning. Helaas jochies! Niet gelukt dit jaar! Om dan vervolgens in tranen uit te barsten, je kinderlijke frustaties te botvieren op een welwillende organisatie en met handjes zand te gaan gooien spreekt evenmin in je voordeel. We zitten per slot van rekening niet meer in de zandbak.

Dispuut Braque dankt Furiae hartelijk voor de organisatie en uiteraard komen we volgend jaar onze titel verdedigen. Primus, bedankt voor de mooie strijd in de finale en eerdere rondes maar zoals een groot filosoof ooit al eens zei: ‘soms is je best gewoon niet genoeg’. We kijken nu al reikhalzend uit naar het quasi eloquente weerwoord van onze vrinden, waarschijnlijk ergens achter de jaarclubs in de Blato. Hierbij alvast het antwoord:

Niet duwen jonge! Natte banaan!

alt