Klerelijerrr! Bierrr!

We schrijven zaterdag 15 mei jl. Met de bijbehorende kopfschmerzen van de T.O.C.K. nog in het hoofd vertrokken de Helden der T.H.D. Braque richting het mooie Leiderdorp voor het 21-diner van onze eigen corpsbal van der Zwan. De ontvangst beloofde direct veel goeds daar de gehele tuin was omgetoverd tot een soort bierhal compleet met tent, hangtafels en tap. Gelukkig hoefden we niet te brassen om binnen te komen…

Uiteraard stonden er deze avond traditionele Leidsche happen op het menu die allemaal wel iets te maken hadden met het Leidsch ontzet en de tachtigjarige oorlog. Haring met wittebrood, overheerlijke hutspot met klapstuk en Leidsche kaas met appelstroop passeerden de revue en de rode wijn en Harteveld jenever vloeiden rijkelijk. Natuurlijk werd er ook nog een liedje gezongen, cadeau’s uitgereikt en werd de familie beda… Oh nee wacht even, dat liep anders, maar laten we dat maar even verbloemen.

Toen de Heeren van Ovost en van Tankeren ook eindelijk hun 14e bord hadden geledigd en But Woody de laatste knuffeltjes had gegeven kon gang worden gezet richting het mooie Leiden. Allereerst ging het gezelschap naar een veel te hippe tent alwaar ze overduidelijk moeite hadden met het begrijpen alswel het tappen van een bestelling van twintig bier. Toen iedereen het kekke baco-light drinkende volk wel beu was werd gang gezet naar een van de studentenkroegen die Leiden rijk is. De Heeren van Oosterhout en van Loon wierpen zich direct als hongerige wolven op een klein blond meisje dat later het nichtje van de afwezige Swieringa bleek te zijn. Toen iedereen zich afdoende vol had laten lopen koos men het lepelhazenpad om nog even een hamburgertje te scoren (voor iedereen, behalve Koen) en daarna moe maar voldaan de trein in te vallen. Gelukkig had But zijn scoutingpakkie bij zich (godverdomme, dat heet een uniform!) wat de reis enigszins veraangenaamde.

Kay, Jan, Anneke, Asja, Simone en Woody, we willen jullie bij deze nogmaals hartelijk bedanken voor de fantastische avond. Wij hebben enorm genoten en mocht er nog een keer een pannetje peen met ui over zijn komen wij die graag bij jullie soldaat maken. Dat verdient een bloemetje!

Woody! Niet duwen jongen!