Se réveiller!

Na maanden van stilte op de website is dit het devies: wakker worden!

De welverdiende vakantie is achter de rug, het nieuwe collegejaar is begonnen en Plato staat in het teken van de Open Tijd. Een mooi moment om terug te blikken op de gebeurtenissen van de afgelopen tijd. Zo heeft onze vloerkes- en steigerbouwer Gijs van den Brand zijn werkgebied uitgebreid met het ontwerpen van een heus ‘Huis van Cultuur’. Dit afstudeerproject werd afgesloten met een presentatie op de TUE waar de oren nog steeds van naklapperen: want de conclusies over plastische kromming en uitleg over waar welk gewapend beton gebruikt dient te worden, gingen iets verder dan de Bakelse Wijsheden die we van Gijs gewend zijn. Gelukkig was het voor zijn docenten wel gesneden koek, want hij mocht de deur uitlopen met een dikke acht!

  

Enige tijd later was het de beurt aan de heer Appelhof om zijn papiertje te gaan halen op het gebied van CE-IEMES, wat zoveel betekent als Commerciële Economie: International Event Music & Entertainment Studies. Paul, zoals iedereen weet altijd de rust zelve, begon de dag goed door later op zijn eigen afstuderen te arriveren dan de rest van het dispuut. Dit met het gevolg dat hij zijn Apple System Keynote presentatie met veel toeters en bellen niet meer kon uittesten alvorens zijn gesprek te beginnen. Paniek alom uiteraard, maar onze Paul wist zich te herpakken en mocht ons uiteindelijk triomfantelijk een 7.5 om de oren komen slaan! Om dit heugelijke feit te vieren werd er vervolgend afgereisd naar het Vaticaan, waar we de achtste finale van Pauls favoriete sportevenement mochten aanschouwen: het WK voetbal. Heren: needless to say, beiden puik werk!

Na al dit academisch vakmanschap was het tijd voor een erg belangrijk item op de Braque-kalender: de wissel ALV. De heer Bongertman werd zo vriendelijk bevonden om voor ons die bewuste nacht door te brengen op een bank in het Platopand. Hierdoor konden wij tot 7 uur ‘s ochtends door vergaderen over wie ons dispuut komend (lustrum)jaar zou gaan leiden. Ondanks dat ook de heer Adriaans, immer en altijd de eeuwige praeses, weer maarliefst één stem betreffende het praesesschap in ontvangst mocht nemen, ziet het nieuwe bestuur er nu als volgt uit: Laurens van der Kroon zal Marcel Freling opvolgen als Praeses, de sleutel tot Ab Actisland is door Bram Adriaans overhandigt aan Victor Beek, Roel van der Maat neemt kleine Eric over van Freek en Kay van der Zwan heeft het assessor-stokje overgedragen aan Luc van Oosterhout. Bestuur 2009-2010: Jullie hebben het goed gedaan! Onze speciale dank gaat uit naar Freek, die het heeft gepresteerd de inhoud van kleine Eric het gehele jaar op exact 50 euro te houden. Bestuur 2010 – 2011: Succes en sterkte!

  

Dan tot slot nog kort wat over het zeilweekend. Zoals altijd was de delegatie Braquers ook dit jaar weer groter dan het jaar ervoor, maar er was ook nieuws. Na al die jaren genoegen genomen te hebben met Valkjes, hadden de heeren besloten dat het tijd was voor een upgrade. En zo geschiedde: er werden kajuitboten geregeld. Dat vooral dhr. Appelhof het hier erg warm van kreeg bleek gelijk bij aankomst bij de haven. Met zijn tas en een waterdicht tonnetje onder de arm werd de mars meteen ingezet, recht op het eerste de beste zeiljacht wat er lag. De luiken werden open gerukt en Paul begon direct met het inrichten van zijn boot. De teleurstelling was dan ook duidelijk van zijn gezicht af te leiden nadat de havenmeester hem vriendelijk kwam verzoeken het zeiljacht te verlaten, en net als de andere Braquers plaats te nemen in de (kleinere) kajuitboten die waren gereserveerd.

Natuurlijk werd er ook tijd gemaakt voor een uniek evenement: de kwart finale tussen Nederland en Brazilië. Logischerwijs waren de heeren Braquers zeker niet gecharmeerd na de voorsprong die Brazilië wist te behalen op ons eigen kikkerland. Echter wist het Hollandse team, zoals iedereen vast nog vers in het geheugen ligt, de achterstand goed te maken. De vreugdeduiken, gemaakt door menig Braquer in de dichtstbijzijnde Friese sloot, waren dan ook nog maar het topje van de ijsberg van de festiviteiten die die avond zouden plaatsvinden…
Het was uiteraard weer een topweekend. Beste Pascie, nog bedankt voor de lekkere BBQ! Speciale dank gaat echter uit naar dhr. Appelhof, die ons de volgende dag in Sneek wel even naar de leukste kroeg zou leiden. Dit alles met Appel iPhone, nooit ver verwijderd van zijn linker- of rechterhand. Wellicht wil je ons er volgende keer wel in één rechte lijn naartoe brengen, in plaats van er meteen een kleine tour de Sneek aan vast te knopen.
  

Maar goed, we zijn weer wakker… Waar blijft die koffie?!