Dies XVIII

*** Afgelopen zaterdag 6 september 2008 vierde het Heldiale Braque haar achttiende verjaardag. De dag begon rond 13.00u vanzelfsprekend met een glas ijskoud goudgeel vocht, alvorens de LAB’ers een rondleiding kregen van niemand minder dan onze Dikke Tonnie door Platopand Akademeia. Nadat onze dikke vriend het hele pand voor hen ondersteboven had gekeerd, was het tijd voor wat Brain Training. En wel in de vorm van een pubquiz waar menig quizmaster jaloers op zou zijn geweest.

Na een paar uur van onverstaanbare muziekfragmenten, breinbrekende sportweetjes en een heleboel valsspelende Braquers, was het tijd om een goede bodem te gaan leggen voor de rest van avond. Daarom vertrokken wij naar het Vaticaan, waar er voor ons een uitgebreide vijf gangen barbeque was voorbereid. Toen de magen gevuld waren was het tijd om allen in Braque-waardig oranje tenue af te reizen naar Eindhoven. Roel van der Maat had daar namelijk ter ere van onze dies een oefeninterland geregeld tussen Nederland en Australië.

Na vanuit onze business seats ongeveer 60 minuten lang een falend Nederlands voetbalteam aanschouwd te hebben, werd het tijd nog wat quality time door te brengen bij Cafe Thomas, waar we nog heerlijk hebben kunnen vertoeven op ons indoor privé-balkon, en ook nog wat onwetende Eindhovense tienermeisjes het hart op hol brachten door onze verschijning in uniforme oranje kledij.

Uiteindelijk sloot ook Thomas haar deuren, en kwam een aantal Braquers tot de conclusie dat er geen treinen meer reden. Gelukkig heeft onze vriend Harry de treinconducteur van elke stad wel het nummer van één of andere Manolo in zijn telefoon staan die ons uiteindelijk voor weinig geld naar huis wilde brengen. Er mag dan ook teruggekeken worden op een in alle opzichten succesvolle dies.