T.O.C.K. 2015

Waar Hemelvaartsdag voor sommigen een dag van urenlang slenteren door overvolle attractieparken of broodjes bal eten op middelmatige festivals is, staat deze dag voor studerend Tilburg al jarenlang dikgedrukt in de agenda. Steeds meer mensen weten hun weg naar dit unicum in de Nederlandse studentenwereld te vinden en daar zijn wij natuurlijk erg trots op. Aan ons ook dit jaar de niet te versmaden taak om de ooit in 2005 ingezette stijgende lijn ook dit jaar weer door te trekken onder leiding van de T.O.C.K. Praeses. Met nog meer culinaire hoogstandjes en vertier, heeft T.H.D. Braque ook dit jaar weer getracht een fantastisch evenement neer te zetten. Het tweede lustrum werd dit jaar, uiteraard onder een stralende zon, dan ook groots gevierd.

Het publiek, uiteraard inmiddels traditiegetrouw in passende kledij, van de T.O.C.K. is natuurlijk wat gewend en niet zomaar tevreden. Natuurlijk was er voorzien in afdoende, duurzame rosé, cava en rosé cava om een middagje languit in de zon liggen croquet te spelen zo aangenaam mogelijk te maken. Vanzelfsprekend draait het op de T.O.C.K. niet alleen maar om het spelletje en daarom was er dit jaar, in het kader van het lustrum, nog grootser uitgepakt dan ooit tevoren. Zo kon men zich, in tegenstelling tot elk ander studentenevenement, tegoed doen aan de inmiddels welbekende kookkunsten van de Cookaholics, die dit jaar naast hun fantastische Black Angus burger ook Carpaccio van Coquille met citrus, Langoustine gegaard op zoutsteen, Bruchetta met eendenlever en peren compote en Wagyu tartaar serveerden. Net als vorig jaar was natuurlijk ook Slagroom vertegenwoordigd met hun fantastische spare-ribs die dan ook en masse besteld werden. Daarnaast kon men genieten van een heerlijke limoncello of scroppino. Voor de fijnproevers was dit jaar ook de mogelijkheid om de verrassend lekkere escargots te proberen en ook het verorberen van een verse oester met bubbels behoorde tot de mogelijkheden.

Uiteraard werd de dag, na een uitgebreid buffet, geheel in stijl afgesloten met hulp van: The return of the Tres, Martijn LG & Manzana, en Berend B & FJ. Nadat iedereen een poging deed om zijn of haar huis terug te vinden of gewoon Longa simpelweg niet willen verlaten, konden we terug kijken op wederom een geslaagde T.O.C.K. Zoals u andermaal kunt lezen, stelde Braque ook dit jaar niet teleur. Wat zou het fijn zijn als studerend Tilburg hier eens een voorbeeld aan zou nemen

‘’Valt wel mee, ik heb pas 3 flessen rosé achterover geslagen’’