T.O.C.K. 2014

Waar in 2004 de T.O.C.K. nog bestond uit slechts een aantal speelveldjes in het Leypark en er 78 flessen rosé werden gedronken, zijn de Tilburgse Open Croquet Kampioenschappen gegroeid tot een evenement dat zijn weerga niet kent. Uit het flink doorgestreepte lijstje met volksvermaak dat de Platokalender schijnt te heten blijkt het bijzonder lastig om voor een activiteit voldoende animo te vinden. Dat geldt uiteraard niet voor de T.O.C.K. Onder leiding van Praeses Dingemans werd dit jaar de grens van 800 deelnemers ruimschoots overschreden en zou deze editie wederom de boeken in gaan als de grootste ooit. Kortom een dag die dit jaar weer in vele agenda’s rood omcirkeld was. Het was even spannend of de weergoden het beste met ons voor zouden hebben, maar uiteindelijk ging het gezegde: ‘Goed weer dwing je zelf af’ ook dit jaar weer op.


Na maanden van voorbereiding stond op Hemelvaartsdag  2014 het welkomstcomité in de welbekende spencer klaar om iedereen te verwelkomen. De suikeroom uit Groningen had net de maandelijkse bijdrage gestort dus geen excuus om je niet te vergrijpen aan de flessen rosé om moed in te drinken voor de altijd enerverende wedstrijden. Waar na velen jaren het rosédrinken croquetspel nog steeds centraal staat zijn inmiddels de net zo succesvolle nevenactiviteiten ook een heus begrip. Neem nu de BBQ Bazen Cookaholics, een vaste prik om je te laten verbazen door bijzondere versnaperingen. Met overheerlijke oesters, coquilles en een T.O.C.K.-Burger die nog vaker werd gebakken dan het aantal spek dat Beeksma dagelijks in de pan gooit, waren zij dit jaar ook grootser dan ooit.  Met een prachtig klassieke bus betraden zij het veld en de de hapjes werden dan ook in de grillbus bereid

Maar daar houdt het succesverhaal van de T.O.C.K. Foodcourt niet op. Waar een ander “groot” studententoernooi een broodje knakworst als stevige lunch ziet, denken wij wél een stapje verder om een zo mooi mogelijke ervaring te bieden.  Dat je dan uit jaloezie de boel dan maar gaat vernielen, zien wij dan ook als een compliment. Afijn. Café Slagroom verzorgde dit jaar de lunch. Overheerlijke clubsandwiches gevuld met zalm of carpaccio stonden op het menu. Uiteraard stond de rosébar zoals gewoonlijk prominent in het midden en was deze dit jaar uitgebreid met een fijne cava en een rosécava voor de echte liefhebber.

Richting het avondeten was de plaatselijke taxicentrale ook op de hoogte van het gebeuren op de velden van de Longa, want de eerste bezoekers besloten veelal met een nog te vullen goodiebag huiswaarts te keren. De doorgewinterde bezoeker weet echter dat men beter kan wachten totdat het diner is geweest. Een buffet met schalen vol gamba’s, gehaktballetjes, salades en aardappelgratin bieden namelijk een uitstekende bodem voor het afsluiteinde feest. Niemand minder dan De Appelboor had weer zijn weg naar de kantine weten te vinden om samen met de line-up met de namen, Martijn La Grauw, Tommy Walker, Berend B, Jeff Doubleu & Jurgensen en Manzana, soepele beats de zaal in te pompen. Omdat de kantine nogal eens wil lijken op een niet nader te noemen kroeg aan het Piusplein, zorgde dit jaar dhr. Beek Dingemans met zijn kanon voor verkoeling.

Als lid van de commissie besloot hippy gedurende het feest het veld en omgeving nog maar eens te voorzien van een goede schoonmaakbeurt. Enkele andere bezoekers waren hem echter al voor, dus alles zag er weer piekfijn uit. Toen uiteindelijk de laatste hitjes uit de boxen waren geknald, iedereen de weg naar zijn of haar fiets had gevonden en de laatste pintransacties in het oosten van het land ook verwerkt waren konden we terug kijken op wederom een geslaagde T.O.C.K.. Tot volgend jaar!

“Wil iemand zich melden bij de wedstrijdtafel?!”