Sinterklaasje dankjewel!

Trek maar dikwijls aan de bel! Voor de trouwe lezer inmiddels een bekend concept: de immer feestelijke Sinterklaasavond. Ook dit jaar heeft de Goedheiligman weer een bezoekje gebracht aan het dispuut. Speciaal voor de gelegenheid wist klooi Gerrit zijn huisgenoten elders onder te brengen en zodoende kon het collectief worden ontvangen in de krappe knusse woonkamer.

De welkomstdrankjes stonden klaar en ook over hapjes had men niet te klagen, het werd al snel duidelijk dat de klooien niet met een budget kunnen omgaan niets aan het toeval wilden overlaten. De sfeer zat er dan ook direct in. Gedicht na gedicht passeerde de revue en uiteraard werd ieder gedicht voorzien van een prachtig cadeau. Uiteindelijk liet klooi Pulp dispuut Braque opnieuw kennismaken met zijn analfabetisme al kreeg hij wel een uitnodiging voor clubje groepje 1. Een negen-pagina tellende ode en een medley vormden het hoogtepunt van de avond. Helaas ervoer niet iedereen dit zo, de klooien probeerden zich vooral te verschuilen. Zelfs goedlachse Gerrit was zijn lach even verloren, gelukkig wist het dispuut de feeststemming vlug te herstellen!

Het hoge niveau van dichten bleef gehandhaafd en uiteindelijk mocht dhr. Kaufmann de eer van beste dichter tot zich nemen. Het was echter nog lang niet gedaan met de gezelligheid en dus werden er nog diverse spelletjes gespeeld. De aanwezigheid van zeven klooien zorgde dit jaar voor een recordjackpot. Na een felle strijd en even zinderende finale wist klooi Kwak klooi Pulp te verslaan en mocht zodoende de Gouden Bitterbal in ontvangst nemen. Gelukkig waren en voldoende kratten ingeslagen dus kon het feest nog uren door. Bal werd eens flink aan de tand gevoeld en Kwak was vooral intiem met het cadeau van zijn coach. Het feest ging door tot in de vroege uurtjes, bij het aanbreken van het ochtendlicht vond de Sint het welletjes en zodoende keerde het Heldiale Collectief weer huiswaarts.

 

“DINNG-GOO”