Scheepsrecht

Voor het derde jaar op rij was er weer een behoorlijke delegatie Braquers bereid gevonden de lange reis richting het buitenland te maken: In Mosae stond weer voor de deur! Een team van klooien had weer een flitsende outfit geregeld die perfect aansloot bij het thema van dit jaar: Arbeiders. Waar dhr. Mulder vorig jaar een heel scala aan arbeiders en vakgebieden vertegenwoordigde, schitterde helaas zijn bleke huid dit jaar in afwezigheid.

Desalniettemin vertrok een zestal Helden, onder fanatieke aanvoering van dhr. van der Maat en vergezeld door Laurel en Hardy, richting het altijd mooie Maastricht. Om iedereen een beetje warm te houden waren er een paar drankjes fusten geregeld voor in de trein, waardoor het aantal liters per uur hoger kwam te liggen dan bij menig cantus of estafette. Of dat de avond ten goede zou komen? Leest u vooral door.

   

Allicht werd er bij aankomst in Maastricht koers ingezet richting studentencafe de Uni, waar ouderwets de avond ingeluid kon worden, om vervolgens dan toch te vertrekken richting het wederom fraai aangeklede pand van SV Circumflex. Aldaar boden de verschillende zalen weer vele mogelijkheden, en werd er volop geflasht en het ouderwetse koehandel kwam nogmaals boven tafel.

Na afloop van het feest, toen we met camera op zak het pand dienden te verlaten, bleek dat het ontluikende zonlicht klooi Donny geen goed deed… Schermutselingen volgden, en een lidmaatschap bij Koko bleek voldoende om de beste knul te doen ontsporen. Na een kleine, ongeplande randonnee door het Maastrichtse, was daar eindelijk het vertrouwde geel-blauw van onze spoorvrienden. Tim “hier stond een kaartje” Janszma tastte nog eens diep in de buidel en omdat kazen halen zo 2011 is, besloot een duo in plaats van uit te stappen in Tlburg nog maar eens bij Pierre Kartner op de koffie te gaan. 

Koko!