Borrel Papillon

Na een goed begin van het nieuwe jaar waait er weer een frisse wind door T.H.D. Braque: het borrelseizoen is weer geopend! Tradities zijn er om in stand gehouden te worden, maar tegelijkertijd betekent stilstand ook achteruitgang en daarom is besloten om bij onze vrienden van Vidar nieuwe ingangen te vinden; en de dames van Papillon hapten toe.

 

   

Op de laatste dag van Januari kon men zich opmaken voor een goedgeplande avond bij Hooijen ouderwetse (foute) kroegentocht in het Tilburgse! De borrel ging meteen goed van start en na een introductie bij ‘t Vaticaan met de bijbehorende uitwisselingen van geschenken en scheefgeknipte vodjes doken we de een na de andere kroeg in. Cas Spijkers verzorgde de hapjes bij Heuvel 15, waarna Cafe Joris het volgende slachtoffer was. Helaas was zo rond de klok van twaalf daar al het gerstenat verdwenen en werd het gezelschap gedwongen zich richting cafe het Gangpad te begeven.

 

   

Eenmaal aangekomen kon men her en der Braquers en Papi’s zien die enkele danspasjes waagden, een enkeling hing in een lamp en na een uur of 4 was daar eindelijk Bouncer Donny met de beloofde buizen bier, opdat de lange droogte op kon houden. Toen ook aldaar de lichten aangingen, loodste dhr. de Greef ons richting ‘t Vaticaan om even af te bouwen. Wat heet? De klassieke kledingwissel vond wederom plaats, het meubilair werd op onkuise wijze geschoffeerd en enkele handjes werden vastgehouden. Toen echter de eerste zonnestralen de bevroren straten weer toucheerden, en de laatste schoonmaaksters de overgebleven zakken hotwings uitdeelden, ging men weer op huis aan. Een eervolle vermelding voor de Papi’s, voor deze uiterst geslaagde borrel!

Près du coeur!