Wie kent hem niet?

Belangrijke mensen maken geen tijd, daar wordt tijd voor gemaakt. Dat geldt ook voor de Goedheiligman. Zo moest de beste man ook dit jaar weer speciaal voor ons terugkomen naar Nederland, helaas ietwat vertraagd omdat een Utrecht-supporter het nodig vond de fiets van de Sint te molesteren. Het toneel voor deze avond was ditmaal een klein klooienkamertje, ongetwijfeld vanwege het succes van de vorige keer toen er 20 mannen op negen vierkante meter gepropt werden. Maar wat kan je nou gebeuren als de Heeren langskomen? 


Voor de Oud-Praeses en de Praeses begon de avond goed met een doosje bubbels en een persoonlijke koeler die enkel en alleen met verse sneeuw gevuld diende te worden.
Nadat de gedichten met niets anders dan lof over elkaar weer waren tentoongespreid en de cadeaus waren uitgewisseld was het tijd voor de bekendmaking van de beste dichter der T.H.D. Braque. Hoe kon het anders dan dat onze Scriptor Domus II hiermee aan de haal ging, ondanks dat hij schitterde in afwezigheid.


Na het torenhoge niveau van de A-A-B-B rijmschema’s vonden de heren Van Tankeren en Freling het wel tijd voor wat educatie; het viel ons ook tegen dat de fruitige neuzen niet wisten dat Dushanbe de hoofdstad van Tajikistan is. Menig klooi stak van deze lessen wat op, in tegenstelling tot Koning Nasi, die immers koning is en dus niks hoeft te doen. 
Maar om ook een glimlach op het gezicht van Koning Nasi te toveren werd de ouderwetse 2005-Schminkhoek weer van stal gehaald. Initieel schrok onze Foef hier nogal van, wat later omsloeg in nijd en jaloezie.


Het fanatisme droop er al helemaal af bij het jaarlijkse hoogtepunt van deze avond, een klassiek sporttoernooitje waar menig Plato-dispuut nog een puntje aan kan zuigen. Koning Nasi zag het allemaal aan vanaf zijn troon in zijn statige ivoren toren, ervoor zorgend dat de helft van de leden zijn geld kwijt raakte aan de belchinezen, omdat hij het niet nodig vond om serieus deel te nemen. Sport is immers voor het volk, aldus de koning.
Pas diep in de nacht was Braque uitgespeeld, en kon de Goedheiligman dan eindelijk weer terug keren…