Routiniers Triomferen In De Laatste Minuut Na Tumultueus Duel

Do 28 december, 20:00

LAB wist op bezoek bij de leden van Braque diep in de extra tijd een remise te voorkomen. De ploeg onder leiding van Cabrina van Veen leek af te stevenen op een bloedeloos gelijkspel, maar door een lage schuiver diep in de blessuretijd van El Classico de Miembros werd de eindstand bepaalt op 11-10 in het voordeel van de senioren.

Op het veld van stadion T-Kwadraat moest het allemaal gaan gebeuren, de jonge honden van Braque zouden de doorgewinterde atleten van LAB wel even laten zien wie de baas was. De afgelopen jaren was de uitslag van deze annuele traditie ver van te voren al bekend en wilde zelfs William Hill zich niet wagen aan een quotering hoger dan 1,01 voor de thuisploeg.

Kort voor aanvang werden de opstellingen door de stadionspeaker verkondigd. De BALlers vingen aan met bekende namen als Jansen, vaandeldrager Niekoop en Benjamin Achmed. Een verassende naam voor ieder was de recent getransfereerde Poolse spits Marcelski Frelink, voorheen uitkomend voor Wisła Kraków. De ogen van menig scout waren afgelopen jaar op hem gericht maar na een beweeglijke transferperiode heeft Frelink er toch voor gekozen te verkassen naar de historierijke club uit Tilburg. In de basis van de Heldenzonen waren een aantal wijzigingen gedaan door manager Matthews. Zo ontbrak de inmiddels niet weg te denken sluitpost Thibaut Koektois in verband met een uitlening aan de Texas Aggies en is de veelbelovende jeugdspeler Luke Shawf toegevoegd aan de selectie. Verder werd er gerekend op bekende namen als libero Meulenhose, Martin Nimzone en Zwitserse kapitein Kaufmann om het klusje te klaren.

Om 20:00 stipt klonk het eerste fluitsignaal en kon 120 minuten aan atletische hoogstandjes aanvangen. De BALers begonnen sterk lieten de jeugdige ploeg van Matthews werken voor hun centen. Al snel viel de eerste treffer in het net van de thuisploeg en was het wachten op gepast antwoord. Waar het aan de ene kant rabonas van mediterrane voorhoedespeler Matthias el Pollo Calvo regende, was er bij het andere doel veel roering om gouden trio, de MSN van de Lage Landen. Met de fysiek van Nijhouse, de snelheid van Brewers en de precisie van Fonk heeft Noorse doelman Pølp vele malen de bal uit het netje mogen vissen. Toch wist Braque weerstand te bieden en beving de stand een minuut voor tijd het bijna Carnavaleske 10-10. Met de laatste seconden aftellend op het scorebord wist Achmed de bal bij Jansen in de voeten te spelen en met meer geluk dan wijsheid wist hij deze bal tussen de palen te werken. De Hail Mary van Braque volgde snel hierna maar na een bloederige scrimmage klonk de zoemer en moesten de jonge Goden toch hun meerder erkennen in de Routiniers. Eindstand, 11-10.