OUDERwets gezellig

We begonnen de dag goed! Bij binnenkomst bleek dat Heidi het cadeau van Dhr. Frenken niet had gebruikt vanochtend. Vijf minuten na binnenkomst begon het gezeur; poedersuiker was blijkbaar geen waardig alternatief voor de suiker in de koffie van mevrouw Maas. Ze moest eens weten, drie jaar geleden was er niet eens koffie! Verder was de vader van Job slavendrijver Geurts ontstemd omdat hij zelf zijn brood moest beleggen. Over beleggen gesproken; zelfs de ouders van Josje en Porko waagden zich in het pand dat ze normaal zouden bestempelen als “matig tuinhuisje”. 

Nadat de ouders de sociëteit in geuren en kleuren hadden meegemaakt, was de conclusie enigszins positief: het was meer dan de zuipschuur die men verwacht had. Van de ene zuipschuur naar de andere zuipschuur: Brouwerij de Koningshoeve. Na een degelijke huifkar rit, werd er plaatsgenomen aan de houten tafels en werd er gepraat over onderwerpen die Braqueurs niet gewend waren: de WOZ waarde in de omgeving Raamsdonksveer, de omgang van Belgen in sociaal gezelschap en de volatiliteit van de aardbeienmarkt. 

Na een tour door de brouwerijen – mocht je hem gemist hebben, Jort sr. heeft iedere seconde vastgelegd – werden ouders en kroost vakkundig weggebracht door taxi Badja. Op de KB viel de BBQ helaas in het water en werd na het testen van de tap de stad aangedaan. 

“Heineken wordt hier gebruikt om de ketels mee te spoelen”