Lústrúm! Lústrúm! Lústrúm!

Zoals ieder jaar was het ook in 2010 weer raak: de 6e van September diende zich aan en de verjaring van het meest Heldiale Heerendispuut van Tilburg was een feit. En dit keer was het niet zomaar een diës, T.H.D. Braque vierde met gepaste trots haar 4e Lustrum!
En wat doet men dan zoal om een dergelijk heugelijk feit te vieren? Er moest uiteraard groots uitgepakt worden en vandaar dat we een aantal klooien van D’Artagnan hadden opgetrommeld om een activiteitje uit te zetten. De RvC van de plaatselijke KUB, enkele tientallen disputen van varia verenigingen en een handjevol spoorwegstudentjes gaven acte de presence op deze fraaie avond.
Het begrip cantus zal u wel bekend zijn: het Wilhelmus, Io Vivat en een bak bier her en der. Zo’n festijn verloopt altijd volgens een standaard frequentieel ritme: het is altijd gezelliger aan Tafel 1, Dhr. Van Loon wordt belaagd door vrouwen en het tafelhoofd is de spreekwoordelijke sigaar. Wanneer de laatste pullen zijn weggesleept en de lege fusten al huiswaarts keren is er meestal wel een momentje weggelegd voor gezelligheid, grollen en gebbetjes. Na getorpedeerd te zijn door ‘echte leden’ konden we ons nog een nacht lang gaan vermaken bij de lokale discotheek aan de Schouwburgring. Lustrum IV, dat moet immers gevierd worden! Daarom vertrok de zwart-witte muur naar Plato, alwaar we met zijn allen tot diep in de nacht stonden.

Al 20 jaren Braque…