Hé meisje! Jij hebt een opening en ik heb gin!

 

Vrijdagochtend, 11 uur. Op zijn dooie gemakje komt dhr. Freling richting de bordeaux-rode Passat gelopen, terwijl hij gebukt gaat onder het gewicht van zijn weekendtas. Aan zijn chagrijnige gezichtsuitdrukking is te zien dat hij pas net wakker is en nog niet heeft gegeten. Toch hoor je hem niet klagen. Het is namelijk weer tijd voor een weekend van zeebenen, jonge meisjes in dorpsdiscotheken en heel veel bier: het is tijd voor het Pascie Zeilweekend.

Nadat Freling zijn tas had weggemoffeld tussen onze boombox en een koelbox vol gin kon met dhr. Beeksma achter het stuur de rest van de lichting opgehaald worden. Om escalatie van Frelings humeur te voorkomen wordt uiteraard eerst een korte pitstop gemaakt voor een broodje Rosbief Speciaal bij onze vrienden van de Kras. Toen konden ook dhr. van der Zwan en dhr. Wolfs opgehaald worden en kon de reis naar het Friesse Snits beginnen. Slechts één Braqueboot op zeilweekend is echter niet acceptabel en dus was er ook nog een andere, zeer schappelijke, bemanning bereid gevonden af te reizen naar het noorden van ons land. Nu maar duimen dat de boot met Speksma aan boord niet zou zinken…

Dat er dit jaar door slechts één boot gezeild zou worden werd al snel duidelijk. De Boybandboot was te herkennen aan een ongehezen giek waaraan kon worden geborreld, onder het genot van Crystal-Gin en Cubaanse sigaar, met op de achtergrond de herkenbare klanken van meerdere boybands. De koningsboot was met name te herkennen aan zeer behendige, licht bezopen, knappe en daarom ook fotogenieke helden. Geen nood mannen, zeilen gaat vanzelf.
Dat de acties van laatstgenoemden de pret niet mochten drukken bleek uit de gelukkige, constant bezopen Wuppie en Bodie, een Feestneus die het hele weekend alleen maar heeft liggen kleffen op de kade, een Italiaanse party-manolo die ons supermooi vond en een enorme kudde Baukes en Sietses die onze Spanjaard, gewapend met toortsen en speren, door heel Sneek hebben achtervolgd omdat ze graag een petje wilden. Ook de door dhr. Freling geïntroduceerde buitensport ‘Dwergwerpen‘ trok veel bekijks en werd met veel kreten en weinig excuses ontvangen. Dit liet zijn onstuimige gedrag echter alleen maar escaleren, met kapotte Balagantenten en scheldende meisjes tot gevolg. Dhr. Wolfs pakte het beter aan, maar werd na een avondje spelen de volgende dag slachtoffer van zijn eigen truukjes. U had er bij moeten zijn.

   

Tot slot willen we alle randdebielen die met het gooien van bloempotten en jatten van tuinstoelen vakkundig het zeilweekend om zeep hebben geholpen van harte bedanken. Gelukkig staat voor een select aantal personen het Boybandzeilweekend van volgend jaar alweer op de planning… En ik kan u nu al melden:

Ik heb er gin in!