Disputentocht

Wellicht vermoedt u dat er bij T.S.V. Plato louter onder de ‘zet-die-tap-maar-open-en-laat-het-bier-stromen-tot-ik-eronderuit-val’-vlag gevaren wordt. Dat ‘vergeven en vergeten’ geldt na een studententijd uzelf afvullen met bier, schandalige taferelen en ander simplistisch vermaak. Wees gerust, een delegatie leden én oud-leden der T.H.D. Braque wist zich tijdens de disputentochten te verenigen in het café van sociëteit Akademeia om het tegendeel te bewijzen. Want waar menig clubje denkt iemand te leren kennen door laarzen vol drank door de kelen van onwetende eerstejaars en eigen leden te proppen denkt dispuut Braque daar heel anders over. De adtjes-vleermuis bleven uit, de vleermuizen daarentegen niet. De tijd doden door dit soort geestdodende zuippartijen neer te zetten op een dergelijke avond kan namelijk iedereen, iemand wat beter leren kennen in een kort tijdsbestek is echter weggelegd voor de weinigen die daadwerkelijk capabel genoeg zijn om een goed gesprek te kunnen voeren.

 

 

U was in groten getale. Wij waren in groten getale. Afijn. Het aantal eerstejaars was wederom voorzien van een groot diversiteit. Dat een foto van een foto maken een hele klus blijkt te zijn, is een feit. Maar goed voor de dag komen blijkt voor sommigen haast onmogelijk.. De een weet vrij aardig uit zijn woorden te komen, de ander heeft al moeite met het verwoorden van de eigen naam. Sommige laten zien dat ze beschikken over inhoud, anderen laten hun inhoud gewoon zien. Godzijdank was er een grote zwart-witte muur inclusief praeses LAB in hoogsteigen persoon om te laten zien hoe het wél heurt.

Al met al zijn we toch nog wel te vangen voor een feestje, dus werd er na het geplande programma verkast naar de zaal. Het Heldiaal zwart-wit verzamelde zich als vanouds weer in grote getale rond de gerepareerde gerestaureerde borrelton om de avond voort te zetten met stampmuziek, een mindervalide tv-presentator en een dronken Afrikaanse stukadoor.

En zo geschiedde, een geciviliseerde, sfeervolle borrelsfeer op niveau werd gecreëerd en er werd met genot gezongen, gelachen, gepraat enzovoorts enzoverder. De drank maar vooral ook de spijs ging in rook op. En zo kwam er een eind aan de immer fraaie disputentochten.

´Dat niet iedereen mode studeert is wel duidelijk!`